Gezond, glutenvrij ontbijten zonder brood? In Nederland lijkt het bijna een religie te zijn hoeveel brood we eten. Voor de afwisseling is iets anders dus ook wel eens leuk – en nog belangrijker, lekker. Hoewel een gezond ontbijt ook brood kan bevatten, zijn we fan van deze romige en vullende teff pap om de ochtend mee te beginnen.
Teff is s ’werelds kleinste graan en wordt steeds populairder met een goede reden. Teff heeft namelijk erg veel gezondheidsvoordelen doordat het graan vitamines, ijzer en mineralen bevat. Hoewel Teff vaak geassocieerd wordt met de Ethiopische keuken omdat het graan gebruikt wordt om injera te maken, komt het steeds vaker terug in andere recepten.
Dit glutenvrij ontbijt is zo natuurlijk mogelijk en bevat dus niet die troep uit bewerkte producten. Daarnaast is Teff pap vullend doordat het vezelrijk is, dankzij de Teff, en het resistent zetmeel dat het bevat. Daardoor ga je ook niet snoepen voordat het eindelijk lunchtijd is.
Recept glutenvrij ontbijt, teff pap – 1 portie
- 125 gram volkoren teff
- 375 ml water
- 375 ml ongezoete vanille-amandelmelk
- 1 eetlepel extra vierge, ongeraffineerde kokosolie
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
- 1 banaan of appel, in plakjes (bewaar een paar plakjes voor het beleg)
- 1/4 theelepel zeezout
- 20 gram gemalen of gesneden amandelen
- Honing en gehakte amandelen zijn optioneel als topping
Iedereen is tegenwoordig altijd druk, druk, druk… en slaan het ontbijt dan over. Dit ontbijt is gelukkig snel klaar te maken, waardoor het nog zo’n voordeel heeft waar we veel mensen blij mee maken!Op zoek naar een super snel ontbijt? Probeer dan eens deze gezonde ontbijtkoek. Probeer ook eens deze lekkere ontbijtmuffins als je wat meer tijd hebt 🙂
Laat je ons weten wat je ervan vond?
Recente reacties