Ontbijtmuffins met teff en havermout

Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld deze ontbijtmuffins. Gezond, lekker en gemaakt met ingrediënten die binnen je budget passen.

Ontbijtmuffins met teff en havermout

Teff is een zeer vezelrijk graan dat ook geschikt is voor coeliakie patiënten! Dit recept zit vol resistent zetmeel door het hoge gehalte aan vezels. Daardoor geeft lang een vol gevoel, ideaal voor een stevig ontbijt dus. De ontbijtmuffins zijn heerlijk zoet en gezond door de kokossuiker, banaan en jam. Een echt lekker en gezond ontbijt dus!

Ontbijtmuffins maken

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor een geweldig vegan ontbijt. Sterker nog: voor een geweldig ontbijt voor de rest van de week. Met dit heerlijke recept van de groene meisjes kun je de hele werkweek vooruit. Het beste nieuws? Je kunt alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt krijgen én je de havermout muffins zijn binnen een half uurtje klaar! Benieuwd naar deze ontbijtmuffins met teff?

Wat heb je nodig voor deze heerlijke havermout muffins?

  • 65 gram Teff ontbijtpap
  • 50 gram havervlokken (je kunt ook kiezen voor speltvlokken of boekweitvlokken)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 1 grote rijpe (geprakte) banaan
  • 125 ml plantaardige melk
  • 3 eetlepels kokossuiker (een andere suikersoort gebruiken kan natuurlijk ook)
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • een paar lepels Zonnefruit aardbeien (of een andere smaak die je lekker vindt, natuurlijk)

Hoe maak ik deze gezonde muffins klaar?

Dit recept is goed voor 6 gezonde muffins.

– Verwarm je oven voor op 190 graden –

  1. Meng het teff meergranenontbijt, havervlokken, bakpoeder, kaneel en lijnzaad in een grote kom.
  2. Meng in een andere kom een geprakte banaan met de melk, de vanille en de kokossuiker.
  3. Meng nu de droge en de vochtige ingrediënten door elkaar in de grote kom. Rustig doorscheppen met een spatel of roeren met een garde. (maak geen gebruik van een elektrische mixer)
  4. Pak je muffinvorm erbij (tip: maak gebruik van schiliconenvorm, die hoef je ook niet in te vetten) en schep hierna ieder vormpje voor 2/3 vol.
  5. Aan ieder vormpje voeg je nu ongeveer één theelepel Zonnefruit toe.
  6. Maak het beslag nu op door de muffinvormpjes op te vullen.
  7. Zet de havermout muffins voor 25 minuten in de oven. Laat de muffins goed afkoelen als je deze uit de oven haalt.

Tip 1 : Je kunt de ontbijtmuffins goed invriezen, zodat je iedere dag een verse muffin kunt pakken.

Tip 2: Je hoeft niet bang te zijn dat je op de smaak van deze gezonde muffins uitgekeken raakt, want je kunt natuurlijk blijvend variëren met de vulling. Denk is aan; gedroogd fruit, noten, rozijnen of één van de andere smaken Zonnefruit?

Geniet van deze havermout muffins! Op zoek naar meer teff recepten of recepten met resistent zetmeel? Check de BewustLeven site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *