Een gezond Moederdag ontbijt hoeft niet moeilijk te zijn!

Moederdag, de dag dat je je moeder extra laat merken hoe erg je haar waardeert door haar de hele dag te verwennen. Natuurlijk begint de dag met een heerlijk Moederdag ontbijt op bed. Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om een gezond en lekker ontbijt te maken. We hebben al eerder leuke recepten en ideeën gegeven voor een gezond ontbijt, maar voor je moeder wil je natuurlijk extra uitpakken op Moederdag. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met leuke en originele ideeën voor een gezond Moederdag ontbijt.

Gezond Moederdag ontbijt op bed

Uiteraard wil je je moeder verrassen met een ontbijt wat lekker is en er ook mooi uitziet. Een voorbeeld van een recept is een acai bowl. De basis van dit ontbijt is eenvoudig te maken en je kunt zelf bepalen welke soorten toppings je gebruikt. Voeg fruit, muesli, kokos, amandelen en/of teff vlokken toe. Leg alles mooi neer om extra indruk te maken op je moeder. Natuurlijk kan je eindeloos combineren met verschillende toppings en alleen de ingrediënten gebruiken die jouw moeder lekker vindt. Naast de heerlijke acai bowl kan je ook gezonde pannenkoeken maken. Wij hebben een gezond pannenkoeken recept voor je met resistent zetmeel. De pannenkoeken zijn glutenvrij en kan je versieren met fruit. Gebruik de zelfde soorten of kleuren fruit als die je gebruikt hebt voor de acai bowl om het een mooi geheel te maken.

gezonde pannenkoeken recept glutenvrije boekweit pannenkoeken recept

Om het Moederdag ontbijt af te maken kan je ook nog gezonde muffins maken. Net als de pannenkoeken is dit recept glutenvrij. De muffins kunnen ook worden gemaakt zonder noten voor mensen die een notenallergie hebben. Bovendien kan ook de melk worden vervangen zodat de muffins ook geschikt zijn voor veganisten. Deze muffins bevatten frambozen maar het is natuurlijk ook mogelijk om andere soorten fruit te gebruiken.

Smoothies voor het Moederdag ontbijt

Wil je naast thee en koffie of in plaats van een glas sinaasappelsap een speciaal drankje voor je moeder maken? Maak dan een smoothie! Dit is gezond omdat het veel vitamines bevat. Maak een smoothie met fruit en groente voor de perfecte combinatie van smaak en vitamines. Maak bijvoorbeeld een mango, spinazie, munt smoothie. Begin met 200 ml water en voeg hier 1 eetlepel honing aan toe. Snij 1 mango en een halve avocado en voeg ook deze toe aan de blender. Vervolgens voeg je 50 gram spinazie en 10 blaadjes munt toe. Mix alles zorgvuldig en zorg ervoor dat er geen grove stukken meer in de smoothie zitten. Je kan zelf bepalen welke soorten groente en fruit je toevoegt aan je smoothie, het is vaak wel verstandig om melk of water toe te voegen zodat de smoothie niet te dik wordt.

Benieuwd naar meer gezonde recepten? Bekijk dan onze recepten met teff graan.

Heb je ons gezonde Moederdag ontbijt gemaakt of een van de recepten? Laat ons in de reacties weten wat je er van vond!