Als je op de pagina met al onze recepten kijkt, zie je een hoop lekkere gerechten staan. Wat dacht je van een sandwich met avocado en linzen hummus? Of gezonde pannenkoeken? Allemaal ontzettend lekker. Maar krijg je dan wel genoeg resistent zetmeel binnen? Wij laten je zien met welke gerechten jij voldoende resistent zetmeel binnen krijgt!

Yoghurt met teff vlokken

We starten met een bakje yoghurt met teff vlokken. Teff vlokken bevatten een goede hoeveelheid resistent zetmeel. Hierdoor is het makkelijker om genoeg resistent zetmeel te eten. Teff vlokken kan je bij o.a. Albert Heijn en Jumbo kopen. Om wat smaak toe te voegen, kan je er wat fruit, zoals een kiwi of banaan, aan toevoegen. Het optimale resultaat behaal je als de banaan nog niet helemaal rijp is, dus nog een groenige schil heeft. Je moet even wennen aan de smaak, maar je zal merken dat dat snel gaat.

genoeg resistent zetmeel

Brood of crackers met hummus

Wij hebben al eens eerder een recept voor gezonde hummus met je gedeeld. Het zit bordevol goede voedingsstoffen. We konden het dus ook niet laten om het hier ook bij te zetten. Hummus kent vele variaties, dus als je de ene smaak zat bent kan je weer een ander proberen. Smeer dit op Teff Slankbrood of volkoren crackers. Je kan overigens ook zelf je brood maken, mocht je dat fijner vinden. Het enige wat je dan moet doen, is 30% van het meel vervangen door teffmeel.

genoeg resistent zetmeel

Een handjevol noten

Het is bewezen dat een handjevol noten per dag een positieve werking heeft op de gezondheid. En dat niet alleen, je huid en haar gaan er ook van stralen! Het is dus aan te raden om een handjevol noten per dag te eten. Pecannoten en amandelen zijn goede keuzes. Kies dan niet voor de gezouten versie, want een teveel aan zout is niet goed voor de nieren.

Amandelen genoeg resistent zetmeel

Een overheerlijke pastasalade

Dit gerecht is perfect voor zowel lunch als avondeten. Zoals je misschien wel weet, zit er een hoop resistent zetmeel in pasta. Als je pasta gaat koken en daarna af laat koelen, behoudt je een grote hoeveelheid resistent zetmeel in de pasta. Om het smaakvol te maken, kan je afgekoelde sperziebonen (bevatten ook resistent zetmeel!), tomaat en wat vlees (of vleesvervanger) toevoegen. Vooral in de zomer is dit een echte aanrader.

genoeg resistent zetmeel