Bewust leven, gezond leven en gezond eten

Bewust over Gezond Leven en Eten is hét kennisplatform voor iedereen die bewust leven en gezond eten belangrijk vindt. Het doel van dit platform is om eerlijke informatie op een begrijpelijke manier  neer te zetten, zodat bewust leven makkelijker wordt.

Gezond leven en het nieuwe eten

Veel mensen zijn bezig met bewust leven en gezonde voeding. Overal kom je blogs, websites en ook Instagram accounts tegen die focussen op gezond eten en gezonde recepten. Toch zijn en blijven er enorm veel mensen die last hebben van hun gezondheid. Ook mensen die gezond eten krijgen gezondheidsproblemen. Hart- en vaatziekten, kanker, overgewicht en dementie: is het voorbestemming dat sommige mensen hier last van krijgen? Of is het mogelijk om deze ziektes en problemen te voorkomen?

Bewustwording over voedingsstoffen

Door de kennis die we tegenwoordig hebben en het gemak waarmee we toegang hebben tot deze kennis zijn er in de afgelopen jaren heel wat trends op het gebied van voedsel geweest. Van superfoods tot shakes en sapkuren. Hordes mensen probeerden het massaal uit, zonder de wonderbaarlijke resultaten die in eerste instantie beloofd werden. Het platform van Bewust over Gezond Leven en Eten heeft als doel om mensen bewust te maken van de noodzaak om alle elementen die het lichaam nodig heeft te integreren in een eetpatroon. Tegenwoordig krijgen we van veel belangrijke voedingsstoffen veel te weinig binnen, terwijl we van andere voedingsstoffen juist veel te veel binnenkrijgen. Bewust leven en eten helpt ons om overschotten en tekorten in voeding te voorkomen en daarmee je gezondheid te verbeteren.

Betere gezondheid met bewust leven en eten

Onze moderne voeding bestaat te weinig uit langzaam verteerbare koolhydraten, wat een negatieve invloed heeft op onze gezondheid. Bewust over Gezond Leven en Eten heeft als doel om jou voldoende informatie te geven om bewust leven en gezond eten mogelijk te maken. Door de juiste kennis te geven zorgen wij ervoor dat je dit gat in je voeding kunt dichten en gezond kunt leven!

Interessant artikel met extra informatie over koolhydraten