Gezonde pasta met zoete aardappel, boerenkool en pesto

Op zoek naar een lekkere gezonde pasta? Voor veel mensen lijkt pasta een guilty pleasure. Met dit recept is dat nergens voor nodig!

Gezonde pasta met zoete aardappel, boerenkool en pesto

Op zoek naar een lekkere gezonde pasta met zoete aardappel? Voor veel mensen lijkt pasta een guilty pleasure. Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk bord pasta op een doordeweekse avond? Veel mensen denken dat pasta ongezond is. Natuurlijk zijn niet alle soorten pasta goed voor je, maar met dit recept is dat denken nergens voor nodig! Witte pasta uit de supermarkt bevat veel snelle koolhydraten en weinig vezels. Zeker als je probeert af te vallen is dit niet bevorderlijk voor je lichaam. Daarom gebruiken we hier Teff pasta, met veel vezels, vitamines en mineralen.

Dit gezonde pasta recept met zoete aardappel en boerenkool is waarschijnlijk net even iets anders dan je gewend bent, maar zal zeker in de smaak vallen. Met een bereidingstijd van 20 minuten, staat het ook nog eens super snel op tafel. Deze lekkere winter pasta is dus super handig voor een snel door de weeks recept.

Ingrediënten gezonde pasta 4 personen:

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote rode ui, in partjes gesneden
  • Olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 500 g gescheurde boerenkool, bladkool
  • 20 g verse platte peterselie
  • 70 g geraspte Parmezaanse kaas, plus extra over het gerecht
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels citroenschil, plus 1,5 eetlepel citroensap
  • 400 g Teff pasta
  • Geroosterde pijnboompitten, om te serveren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de aardappel, ui en 2 eetlepels olie op een bakplaat met rand. Breng op smaak met zout en peper. Bak dit tot de aardappels en ui zacht zijn, 24 tot 26 minuten. Halverwege even omscheppen.
  2. Doe ondertussen de boerenkool en peterselie in een keukenmachine (of snij met de hand). Gebruik de ‘pulse stand’ 4 tot 5 keer zodat alles in kleine stukjes is gesneden. Voeg de Parmezaanse kaas, knoflook, citroenschil en sap toe. Gebruik weer de ‘pulse stand’, en schraap indien nodig langs de zijkanten, om alle ingrediënten mee te nemen. Doe dit 10 tot 12 keer, totdat alles fijngehakt is. Voeg 80 ml olie langzaam toe door de toevoerbuis terwijl de machine draait. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou een klein beetje water over tijdens het afgieten. Giet de pasta met het boerenkool papje in een bak, en meng het met de pesto en pasta water.
  4. Serveer deze gezonde pasta met zoete aardappel met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Waarom is deze pasta met zoete aardappel gezond?

Deze pasta zit boordevol resistent zetmeel. Resistent zetmeel doet er langer over om te verteren in je lichaam. Hierdoor wordt de energie gelijkmatig verdeelt over meerdere uren, in plaats van dat de energie in een keer vrij komt. Normaal gesproken zou je na zo een piek al snel weer trek krijgen in iets lekkers. Nu, met minder heftige pieken en dalen, zal je minder erg de drang hebben om te eten. Daarom is resistent zetmeel geschikt voor mensen met suikerziekte, en resulteert het vaak in gewichtsverlies.

Hou je van zoete aardappel? Bekijk dan ook eens ons ‘zoete aardappel noedels met cashew saus’ recept. We hebben natuurlijk ook andere gezonde recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *