Een heerlijk broodje die je voor de lunch klaar kunt maken: een bagel met zalm! Een bagel met zalm is niet iets wat je elke dag maakt, maar waar je super intens van kan genieten. Je kunt er natuurlijk ook een gewoon broodje zalm van maken, maar een bagel maakt het nét wat meer bijzonder. Leuk als je bijvoorbeeld een lunch met vrienden organiseert! Bagels zijn kenmerkend door hun vorm. Het zijn een soort broodjes met een gat erin en worden daarom nog wel eens verward met donuts.

Bagels worden gebakken zonder boter of margarine, waardoor ze vaak als gezond worden gezien. Ze bevatten uiteindelijk wel meer calorieën dan een boterham natuurlijk. We raden het dan ook niet aan om er heel veel per dag te eten, maar zalm is zeker gezond. Vis is onderdeel van een gezond eetpatroon, omdat de vetzuren goed zijn voor je hart en bloedvaten. Het wordt dan ook aanbevolen om 1 keer per week vette vis te eten, zoals zalm, haring, makreel en sardines. We vonden zelfs een (Engels) recept om bagels te maken met Teff meel! Dit is al helemaal gezond door de hoge hoeveelheid resistent zetmeel.

Ingrediënten bagel met zalm

 • 1 Bagel
 • 1,5 theelepel dille
 • 30 gram gerookte zalm
 • 30 gram zuivelspread naturel
 • 1 theelepel gesnipperde rode ui
 • 1 theelepel kappertjes
 • Paar druppels citroensap

Je denkt misschien; hoe moet ik bagels beleggen? Net als met een gewoon broodje zalm snijd je de bagel gewoon doormidden en beleg je het broodje rondom, om het gat heen. De volledige instructies vind je hieronder:

Bagel met gerookte zalm recept

 1. Snij de bagel in tweeën en rooster de beide helften in een pan of broodrooster. Hak de verse dille fijn en snipper de rode ui.
 2. Meng in een kom de zuivelspread met de dille en het citroensap. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
 3. Besmeer de beide helften van de bagel met de zuivelspread en beleg ze met de zalm.
 4. Verdeel de kappertjes en stukjes ui over het broodje zalm.
 5. Eet smakelijk!

Op zoek naar meer recepten? Bekijk eens al onze gezonde recepten, recepten met Teff of recepten met resistent zetmeel.