Ben je een vegetariër, maar is je broodbeleg inspiratie soms écht even op? Tijd om ons artikel te lezen over lekker en gezond vegetarisch broodbeleg.

Steeds meer mensen proberen wat minder vlees te eten. Daarnaast staan Nederlanders erom bekend vaak boterhammen te eten als lunch. Ondanks de ruime keuze in de supermarkt en online aan broodbeleg, kan het moeilijk zijn om te bedenken wat je op brood wil eten. Vooral als je naar een variatie op vegetarisch broodbeleg op zoek bent. Genoeg redenen om tips te geven voor vegetarische beleg op brood.

1.      Vegetarisch Caprese broodbeleg

Geef de Italiaanse twist een vegetarisch tintje met de volgende ingrediënten: tomaat, mozarella en pesto. Voeg daarnaast fijngehakte basilicum en zwarte peper toe voor extra smaak. Buon appetito!

2.      Creamy Avocado + hummus

Bekijk ons recept over een gezonde lunch eens. Hierbij combineren we hummus en avocado op een broodje. Heerlijk als je zin hebt in ‘smeuïg’ broodbeleg. Je kunt het ook combineren met tomaat!

Benieuwd naar de plus- en minpunten van vegetarisch eten? Bekijk dan ons artikel over vegetariër voordelen.

3. Kleuren en groente explosie

Maak je lunch eens extra gezond met gegrilde paprika, gebakken champignons en rucola. Je kunt dit ook doen met groentes die je nog over hebt van de dag ervoor. Strooi er naar behoefte nog wat peper & zout over voor wat extra smaak.

4. Geitenkaas met honing

Als je een geitenkaas liefhebber bent, is dit zó lekker uit de oven. Doe er wat honing over en je bent verkocht!

5. Vegetarisch broodbeleg ten top met ei en avocado

Het dynamische duo van ei met avocado kan niet in vegetarisch broodbeleg lijstje ontbreken. Je kunt er zelfs een beetje spinazie aan toevoegen. Bekijk het recept bij onze ‘3 keer avocado op brood voor de lunch’.

6. Gesmolten kaas met tomaat en cajun kruiden

Bij dit vegetarische beleg van kaas en tomaat maken de cajunkruiden het écht af. Bij een ovenbroodje kun je ze nog even terug in de oven doen, om de kaas een beetje te laten smelten.

7.      Roomkaas met bramen

Combineer roomkaas met heerlijke zoete bramen en je hebt een heerlijke optie voor vegetarisch broodbeleg. Probeer ook eens ander fruit!

8.      Selderij appel salade (vegan)

Wanneer we kijken naar ons favoriete kant en klaar vegetarisch broodbeleg dan is de selderij-appel salade van Johma een van onze favorieten. Als je wat meer tijd hebt, kun je natuurlijk deze selderij-appel salade zelf ook maken. In de kant en klare zitten natuurlijk bewerkte producten en ook redelijk wat suiker. Wissel daarom af met het broodbeleg.

9. Zuivelspread met komkommer

Zin in een frisse combinatie voor vegetarisch broodbeleg? Combineer dan zuivelspread met komkommer. Voeg wat stukjes noot of teff vlokken toe om het wat hartiger te maken.

10.      Fruitige pindakaas

Geef een saai broodje pindakaas nét wat extra’s door de volgende ingrediënten: blauwe bessen, gehakte dadels, pompoen zaadjes & kokos vlokken.

Bekijk ook eens de ingrediënten van een gezonde salade of voor een lichte lunch dit Acai bowl recept. Ben je een pescotariër? Dan is vis ook een heel gezond broodbeleg.