Een lekker bakje ijs kan je natuurlijk super gelukkig maken. Het is alleen jammer dat er vaak zoveel extra suiker in verwerkt zit. In de light versies, is de suiker vaak vervangen door zoetstoffen. Daarom vonden wij een gezonder alternatief : frozen yoghurt, ook wel yoghurtijs genoemd. Heerlijk en simpel voor als je zin hebt in iets zoets maar alleen natuurlijke ingrediënten wil eten. Yoghurt ijs is ook heel leuk om met je kinderen te maken. Ze vinden het vaak super leuk om te zien hoe de ingrediënten veranderen in de vriezer!

Je kan frozen yoghurt gemakkelijk zelf maken met een paar goede ingrediënten. We vonden het een beetje overbodig om een ijsmachine aan te schaffen voor die paar keer dat we dan ook echt ijs maken. Daarom hebben wij een recept voor je waarbij je geen ijsmachine nodig hebt! Omdat we het zo lekker vinden, zijn we het uiteindelijk wel veel meer gaan maken. Ook al zou een ijsmachine dus goed van pas komen, scheelt het in ieder geval ruimte in de kast en met ons favoriete recept is het bovendien niet nodig! Het yoghurt ijs recept bevat maar 4 of 5 simpele ingrediënten, met alleen maar natuurlijke suikers van fruit en honing.

Om frozen yoghurt te maken, kun je kiezen uit tal van ingrediënten. Je kunt variëren met verschillende soorten fruit of bijvoorbeeld cacao poeder. Kies hieronder eens iets uit van onze ingrediënten. Onder het kopje ‘frozen yoghurt recept’ staat hoe je het klaar moet maken! 1. Tip : gebruik goede kwaliteit fruit, dan is de textuur beter.

Aardbei frozen yoghurt recept

 • 300 gram bevroren aardbeien
 • 2 eetlepels honing
 • 60 gram yoghurt (Griekse, 0% vet of normaal)
 • Halve eetlepel vers citroen sap

Ananas-kokos frozen yoghurt recept

 • 300 gram bevroren ananas
 • 2 eetlepels honing
 • 60 gram yoghurt (Griekse, 0% vet of normaal)
 • Halve eetlepel vers citroen sap
 • 2 eetlepels geroosterde kokos

Mango limoen frozen yoghurt recept

 • 300 gram bevroren mango
 • 2 eetlepels honing
 • 60 gram yoghurt (Griekse, 0% vet of normaal)
 • Rasp van 1 verse limoen

Let op! De honing in dit recept is niet alleen voor de zoete smaak; het zorgt ervoor dat het ijs ‘schepbaar’ is. Suiker in vloeibare vorm zorgt er namelijk voor dat er geen ijskristallen vormen, en houdt de yoghurt zacht.

Frozen yoghurt frambozen

Frozen yoghurt recept

Frozen yoghurt zelf maken kan eigenlijk heel makkelijk. Kies een van de ingrediënten hierboven en met de onderstaande aanwijzingen ben je binnen 5 minuten klaar!

 1. Doe je favoriete fruit en de rest van de ingrediënten in een blender of food processor totdat het een glad mengsel is (ongeveer 2-3 minuten).
 2. Doe het mengsel in een luchtdichte bak geschikt voor de vriezer en koel voor minimaal 6 uur maar het liefst een hele nacht. Je kunt het tot een maand in je vriezer bewaren. En voila! Je hebt lekkere frozen yoghurt zonder ijsmachine!

Ons yoghurtijs recept kan worden gemaakt met elke yoghurt die je maar lekker vindt. Wij gebruiken Griekse yoghurt, omdat we dat lekker vinden en vanwege de ingrediënten (eiwitten). Sommigen zullen zich afvragen: maar kan je Griekse yoghurt dan gebruiken voor ijs? Ja, dit wordt lekkere frozen yoghurt in je vriezer. Natuurlijk kun je ook normale yoghurt zonder toegevoegde smaak gebruiken.

Vegan frozen yoghurt

Voor frozen yoghurt zonder zuivel of vegan frozen yoghurt kun je de honing omruilen voor agavesiroop en een zuivel-vrije yoghurt gebruiken zoals kokos yoghurt.

Is frozen yoghurt gezond?

Veel mensen vragen zich af of yoghurtijs gezond is. De frozen yoghurt uit de supermarkt bevat vaak onnodige ingrediënten om het ‘beter’ te laten smaken. We hebben het hier dan over vet en suiker. Daarom is het maken van je eigen ijs van yoghurt wel zo gezond! Je weet precies wat erin zit, dus je hoeft je geen zorgen te maken over toegevoegde E-nummers, suikers of kleurstoffen. Daarnaast is het zo klaar! Spreekt misschien voor zich, maar doe er geen onnodig ongezonde dingen op zoals slagroom.

Bekijk ook eens ons lijstje met gezonde snacks!