Voor iedereen die af en toe wat inspiratie kan gebruiken betreft het ontbijt hebben we dit makkelijke en gezonde ontbijt gemaakt. Dit teff ontbijt recept is niet alleen heel makkelijk te maken, maar ook eenvoudig aan te passen aan jouw wensen!

Teff ontbijt: Dit is wat wij hebben gebruikt!

Wij hebben aan dit schaaltje yoghurt en een aantal scheppen teff vlokken toegevoegd. Daar hebben we verder nog havervlokken en bevroren bosbessen bij toegevoegd voor wat extra smaak. Op deze manier krijgen we met dit heerlijke ontbijt vitamines, mineralen en natuurlijk voldoende resistent zetmeel binnen. Het is een heerlijk vullende maaltijd, je hoeft dus niet bang te zijn dat je voor de lunch alweer trek krijgt!

Het leuke aan dit teff recept is dat het ook makkelijk is aan te passen. Je kan namelijk elk gewenst soort fruit toevoegen aan dit recept. Verder is teff ook lekker met melk, sojamelk of -yoghurt. Experimenteer er op los en ontdek jouw favoriete combinatie!

Teff ontbijt ook lekker voor kinderen

Dit is natuurlijk ook een lekker teff ontbijt voor je kinderen. Mocht het zo zijn dat ze toch wat tegenstrijdig zijn betreft ontbijten, dan hebben we ook een leuke tip! Doe de bosbessen en teff vlokken eens onder de yoghurt in het bakje. Wanneer je de yoghurt dan aan je kinderen geeft, zeg je dat het tover-yoghurt is en dat ze maar eens goed moeten roeren. Door de bevroren bosbessen krijgt de yoghurt een leuke paarse kleur! Een leuke verrassing toch?

Waar koop je de ingrediënten?

Teff vlokken en havervlokken zijn in verschillende winkels te koop. Geen tijd om naar de winkels te gaan? Het is ook eenvoudig via internet te bestellen. Probeer maar eens te Googlen! Let er wel op dat het gaat om 100% teff vlokken zonder toevoegingen, dan weet je zeker dat het goed voor je is.

Geïnspireerd geraakt door dit recept? Probeer nu meer van onze recepten met teff!