Heerlijk Hash Brown recept

Heerlijk Hash Brown recept

Wij houden van aardappels! Niet alleen omdat ze lekker zijn, maar ook omdat ze resistent zetmeel bevatten wat ze erg gezond maakt. Vandaag geven we je ons favoriete Amerikaanse hash brown recept. Hash browns betekent ongeveer ‘geraspte gebakken aardappel’. Amerikanen zijn er dol op als ontbijt, maar dat vinden wij iets te heftig. Daarom maken wij het vaak als avondeten, bij onze groenten. Je kan zelfs wat meer maken, en een dag later in de oven opwarmen (200 °C). Laat je ons weten wat je ervan vond?

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (een soort die geschikt is om te frituren)
  • 1 theelepel zout
  • Zwarte peper
  • 4 eetlepels olijfolie

Hash brown recept – instructies

  1. Schil en rasp de aardappelen en plaats de geraspte aardappels vervolgens in een grote kom met water (dit voorkomt dat de aardappel bruin wordt terwijl je doorgaat met raspen).
  2. Giet de aardappels af en dep droog op een schone theedoek. De aardappel moet zo droog mogelijk zijn als hij wordt gebakken.
  3. Meng 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een niet-klevende pan (diameter ± 22 cm) op middelhoog vuur.
  5. Plaats het versnipperde aardappelmengsel in de pan, verspreid het en druk het lichtjes aan met een spatel. Het moet ongeveer 1,5 cm dik zijn.
  6. Laat de plak 5 tot 8 minuten bakken tot de aardappels goudbruin en krokant zijn. Let op dat de pit niet té heet wordt. Gebruik een spatel om een ​​hoek op te tillen om te controleren op gaarheid.
  7. Pak een groot bord en schuif de hash brown erop : plaats de pan bovenop het bord en draai snel ondersteboven. Gebruik een theedoek als je dat nodig hebt, zodat je de pan bij het omslaan vast kunt houden. Maak je geen zorgen als de plak breekt als je hem omdraait, hij is altijd te redden!
  8. Sprenkel de resterende 1 eetlepel olie rond de randen van de pan. Als je hash brown brak toen je hem omdraaide, gebruik dan een spatel om hem lichtjes terug in vorm te drukken.
  9. Bak de andere kant tot hij goudbruin en krokant is, ongeveer 4 tot 6 minuten. Gebruik een spatel om op te tillen om te controleren.
  10. Schuif uit de pan op een serveerschaal. Breng op smaak met extra zout als dat nodig is. Om te serveren, garneer met gehakte peterselie (optioneel) en snijd ze in partjes.

Ben je net zo fan van aardappelen als wij? Probeer dan ook eens onze koude aardappel salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *