Zoete aardappel noedels met cashew saus

Een heerlijk en gemakkelijk zoete aardappel recept? Jammie! Dit is een van de recepten die we maken als we haast hebben, maar toch gezond willen eten.

Zoete aardappel noedels met cashew saus

Op zoek naar een snelle gezonde hap? Dit is ons go-to recept als we haast hebben en toch gezond en vooral lekker willen eten. We gebruiken in dit zoete aardappel recept een spiralizer, ook wel spiraalsnijder, die steeds populairder wordt. Dit is een handig apparaat waarmee je groentes in spiraalvormige sliertjes kan snijden. Hiermee kan je bijvoorbeeld courgette spaghetti (courgetti) maken. Wij maken er in dit recept zoete aardappel noedels van met een saus van cashewnoten en kruiden. Natuurlijk kan je ook normale reepjes of blokjes snijden als je geen spiraalsnijder hebt.

Dit is een vegetarisch recept, maar je kan er natuurlijk gemakkelijk spekjes doorheen mengen. Lees snel verder hoe je dit zoete aardappel recept moet bereiden.

Ingrediënten voor de zoete aardappel noedels (4-6 personen)

  • 1 kopje cashewnoten
  • 3/4 kopje water (meer voor inweken)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika of champignons)
  • 4 grote zoete aardappelen, spiraalvormig
  • 2 kopjes baby spinazie
  • Een handvol verse basilicumblaadjes, bieslook of andere kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie voor besprenkeling

Instructies

  1. Week de cashewnoten in een kom (ongeveer 2 uur).
  2. Giet de noten af en spoel ze na. Doe ze in een keukenmachine of blender en voeg de 3/4 kop water, zout en knoflook toe. Pureer het vervolgens helemaal fijn.
  3. Was en schil (hoeft niet per se) de zoete aardappels en maak er sliertjes van met een spiraalsnijder.
  4. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de zoete aardappelen toe; Bak gedurende 6-7 minuten tot ze zacht en knapperig zijn. Probeer de sliertjes heel te laten, door een tang te gebruiken in plaats van een spatel o.i.d. Bak aan het eind de groenten naar keuze mee.
  5. Haal van het vuur en roer de spinazie erdoor.
  6. Voeg de helft van de kruiden en de helft van de saus toe aan de pan en meng het door elkaar. Voeg water toe als het mengsel te plakkerig is. Breng royaal op smaak met zout en peper, besprenkel met olijfolie en bedek met de overgebleven verse kruiden.

zoete aardappel recept spiralizer

Zoete aardappel recepten

Wij houden van een gezond recept met zoete aardappel. Een van de redenen hiervoor is dat er resistent zetmeel in zit. Denk je dat zoete aardappel alleen geschikt is voor je diner? Dan brengen wij daar graag verandering in. Bekijk eens ons havermoutcrumble recept! Op zoek naar andere gezonde recepten? Bekijk al onze recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *