Koude pastasalade: recept met resistent zetmeel

Koude pasta met resistent zetmeel in een gerecht verwerken? Probeer koude pastasalade met zalm! Lekker en gezond.

Koude pastasalade: recept met resistent zetmeel

Zoals te vinden is in onze lijst resistent zetmeel in eten bevat afgekoelde pasta meer resistent zetmeel dan net gekookte pasta. Nu kan je afgekoelde pasta op je bord doen en er wat warme saus overheen doen met vlees en groente erdoorheen. Maar een pastasalade is natuurlijk ook erg lekker! Het is een vullende maaltijd die je kan maken zoals je wilt! Lekker als lunch, maar ook als diner. Dit recept is voor twee personen.

Benodigdheden pastasalade

  • 250 gram zalm stukken: gegaard in een pan of gerookt
  • 150 gram cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • 75 gram sla naar keuze (bv. Rucola)
  • 200 gram pasta (voor een extra gezonde keuze neem je teffpasta)
  • Beetje peper en eventueel een halve citroen

Bereiding

  • Kook de pasta de dag van tevoren al dente in ongeveer 8 minuten. Spoel de pasta af met koud water en laat het uitlekken. Daarna kun je de pan met deksel in de koelkast zetten tot de volgende dag. Op deze manier weet je zeker dat een goede hoeveelheid zetmeel weer is omgezet in resistent zetmeel.
  • Gaar de verse zalm in een pan (of rook de zalm) en laat deze afkoelen.
  • Snijd de cherrytomaten, komkommer en avocado in stukjes en doe dit in een schaal. Sprenkel een beetje peper (of andere kruiden naar keuze) eroverheen en knijp ene halve citroen uit boven de schaal.
  • Voeg nu de afgekoelde pasta aan de schaal toe en mix het geheel.
  • Verdeel de salade over de borden. Leg de zalm bovenop en jouw maaltijd is klaar!

Eet smakelijk!

Tips bij de koude pastasalade

  • Je kan de sla ook vervangen door verse (rauwe) spinazie.
  • Voeg, als je ervan houdt, als extra een kleingesneden uitje toe (rauw).
  • Neem als toetje een kommetje yoghurt met wat fruit en teff vlokken of havermout vlokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *