Geen zin om te koken? Gezond eten bestellen wordt steeds makkelijker!

Wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om zelf eten te maken dan is het vaak handig om wat te bestellen. Het eten wat je kan bestellen is vaak fast food of iets anders wat ongezond is. Tegenwoordig kan je ook gezond eten bestellen. Steeds meer bezorgbedrijven bieden gezonde opties aan. Het kan wel voorkomen dat sommige opties gezond lijken, maar in werkelijkheid niet gezond zijn. De vraag is dus, waar kan ik gezond eten bestellen en wat is nu eigenlijk echt gezond?

Wat voor gezond eten kan ik bestellen?

Het grootste deel van de maaltijden die online besteld kunnen worden zijn ongezond. Je kan kiezen uit pizza, chinees, burgers, een broodje shoarma, enzovoort. Deze bedrijven bieden soms ook salades aan, alleen zijn deze meestal van mindere kwaliteit. Gelukkig komen er steeds meer gezondere restaurants die zich ook aansluiten bij bezorgservices.

Gezond eten bestellen voor de lunch

Voor de lunch is een wat lichtere maaltijd beter dan iets wat zwaar op de maag valt. Voorbeelden van gezond eten voor de lunch zijn belegde broodjes, soepen, salades, wraps, sappen en smoothies. Let er wel op dat je de gezonde variant van het eten besteld. Belegde broodjes en wraps kunnen gezond zijn mits je de goede ingrediënten kiest. Meer informatie over wat gezond is op brood kan je vinden in ons artikel over gezond broodbeleg.

Soepen zijn ook een gezonde optie. Neem wel een soep waar veel groente in zit, hierdoor krijg je meer vezels binnen en zit je ook sneller vol. Daarnaast kunnen salades gezond zijn. Veel salades lijken gezond maar zijn het niet doordat er veel dressing, vlees of kaas in zit. Dressing bevat veel suiker en vlees en kaas bevatten vet. Let goed op de ingrediënten wanneer je dit bestelt. Sappen en smoothies zijn alleen gezond wanneer ze van vers fruit of groente zijn gemaakt.

Gezond eten bestellen in de avond

In de avond kan het wat lastiger zijn om een gezonde keuze te maken. Je hebt vaak meer trek en je wilt een warme, vullende maaltijd eten. Ook hier kan je weer kiezen voor een soep. Een goed gevulde (verse) soep kan voldoende zijn als avondeten en is ook nog eens makkelijk verteerbaar. Er zijn ook steeds meer restaurants die stamppotten serveren en bezorgen. Wanneer je geen zin hebt om dit zelf te maken of een keer wat anders wilt is dit een goede gezonde optie. Verder kunnen er ook ovenschotels en curry’s worden besteld. Deze gerechten bevatten veel groenten en worden met minder vet bereid. Zoek bijvoorbeeld ook naar restaurants met vegetarische opties, vegetariër worden kan ook zorgen voor een gezondere leefstijl.

Waar kan ik gezond eten bestellen?

Gezond eten bestellen kan tegenwoordig bij steeds meer restaurants. Kijk zelf op de website van een gezond restaurant bij jou in de buurt of ze hun maaltijden ook bezorgen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het alleen kan afhalen. Voor een goed overzicht van alle restaurants bij jou in de buurt kan je een kijkje nemen op thuisbezorgd. Zij bezorgen de maaltijden van alle restaurants in de omgeving. Om het wat overzichtelijker te maken kan je op deze website filteren op het soort eten.

gezond eten bestellen

Gezond eten bestellen in jouw regio

Per regio hebben we de beste gezonde restaurants die bezorgen op een rijtje gezet.

Amsterdam

In Amsterdam zijn wel de meeste gezonde restaurants gevestigd. 3 goede opties zijn Bij Paul, Venkel en Pompoen met Speck. Op het menu van Bij Paul staan alleen opties voor ontbijt en lunch, alles is vers en natuurlijk gemaakt. Bij Venkel kan je terecht voor een lekkere, gezonde en vooral vullende salade. De salades bevatten veel goede voedingsstoffen. Ook hebben zij verschillende zelfgemaakte sappen, smoothies en (gezonde) toetjes. Bij Pompoen met Speck kan je hele maaltijden bestellen voor lunch en diner.

Rotterdam

Rotterdam heeft ook veel restaurants met gezonde gerechten. Bij Mr. Salad heb je de keuze uit veel salades en kan je ook je eigen salade samenstellen. Ook hebben ze soepen, wraps, warme gerechten, smoothies, sappen en gezonde lekkernijen. Een goede optie voor ’s avonds is The Pepper Trail. Dit is Indiaas eten met veel groente en vullende gerechten. Een ander restaurant is Evergreen Veggies. Zij hebben soepen, specialiteiten met rijst en zelfs veganistische opties. Dit is dus een goede optie voor lunch en diner.

Den Haag

Ook Den Haag is een hotspot voor gezond eten bestellen. Bij SLA bestel je gevarieerde salades, bowls, soepen, smoothies en sappen. Hier hebben ze ook veel vegan opties en zelfs gezonde taartjes. Al hun salades bevatten minimaal 260 gram groenten! SportsTribe in Den Haag biedt vullende maaltijden voor mensen die gezond willen eten maar ook voldoende energie nodig hebben om te blijven sporten. Een andere optie is Karsten en Kuiper, zij hebben vegetarische opties maar ook gezonde gerechten met vlees. Dit maakt het een goede optie voor lunch en diner.

Ken je nog andere goede bezorgrestaurants in andere of in deze regio’s? Laat het ons weten in de reacties!