Met alle kennis over ons lichaam en over ziektes die we tegenwoordig hebben, lijkt het nog steeds niet mogelijk om ziekten te voorkomen. We kunnen mensen een nieuw hart geven, maar ze helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen is te moeilijk. Wat we doen is mensen oplappen. Zodoende is onze gezondheidszorg geen zorg voor onze gezondheid.

Zorg over groeiende kosten gezondheidszorg

De regering en de zorgverzekeringen maken zich zorgen over de stijgende kosten van de gezondheidszorg. We worden steeds ouder, maar ook steeds vaker ziek. Er is meer overgewicht, meer hart- en vaatziekten, kanker en diabetes type II. Het groeiende aantal chronisch zieke mensen baart de regering zorgen, omdat de kosten voor de zorg en de zorgverzekering de spuigaten uit lopen.

Verplaats de focus naar gezond blijven

Op dit moment wordt ons lichaam alleen maar gerepareerd. De symptomen worden behandeld, maar de ware oorzaak van de symptomen wordt niet aangepakt. Wanneer we de kosten van de gezondheidszorg willen verminderen is het dus van belang om de focus te gaan leggen op gezond blijven. Het is duidelijk dat we geen idee hebben hoe we gezond moeten blijven.

Help mensen fit en vitaal te blijven!

Het beginpunt is dan ook het verstrekken van duidelijke informatie. Wat hebben we nodig om gezond te blijven? Het antwoord ligt voornamelijk in onze voeding. Wanneer we de voedingsstoffen binnenkrijgen die we nodig hebben, dan zijn onze darmen gezond en ons lichaam ook (zie ook De basis van gezondheid: eet jezelf gezond!). Helaas is het zo dat we niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen waardoor we onszelf niet gezond kunnen houden.

Dat er iets aan onze voeding moet veranderen mag duidelijk zijn. Bij Bewust Leven geven we jou de kennis die nodig is om gezond te kunnen eten en dus gezond te blijven!