Wortelsalade

Een wortelsalade is super handig als je een etentje aan het voorbereiden bent voor de volgende dag. Deze salade kan je namelijk een dag van tevoren maken en ziet er zeer culinair uit. Zo maak je nog eens makkelijk indruk op je gasten šŸ˜‰. Een dag van tevoren maken zorgt ervoor dat het mengsel van olie, azijn en kruiden in de wortels trekt. Je kan de salade ook afwisselen door sla of andere groenten toe te voegen. Let er dan wel op dat je groenten gebruikt die niet te snel slap worden.

Dit recept met wortelen bevat veel kruiden, waardoor de salade zeer rijk van smaak is. Hieronder vind je de ingrediƫnten en instructies:

Ingrediƫnten

  • 400 gram wortelen, diagonaal in dunne plakjes snijden
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/4 theelepel komijnzaad (gemalen)
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 80 gram rozijnen
  • Snufje zout & cayennepeper voor extra smaak

Wortelsalade Recept

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de wortels toe en laat het koken tot ze zacht zijn (ongeveer 2 minuten).
  2. Spoel de wortels af met koud water. Vervolgens goed laten uitlekken en apart zetten.
  3. Klop in een grote kom de azijn, olijfolie, honing en knoflook samen.
  4. Breng op smaak met komijnzaad, kaneel, gember, zout en cayennepeper.
  5. Roer de wortels en rozijnen erdoor en serveer er een dressing bij. Bedek en koel minimaal 4 uur.

Wortelsalade - gesneden wortelen

Wortelen bevatten allerlei mineralen en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine A, vitamine C en betacaroteen. Goed voor je huid, ogen en weerstand. Bovendien bevatten wortels weinig calorieƫn. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk eens meer van onze gezonde recepten!