‘Moeite met het bedenken van een gezonde traktatie? Probeer deze 6 bijzonder aangeklede gezonde traktaties.’

Veel scholen hanteren tegenwoordig een “gezond beleid”. Het is de bedoeling dat kinderen minder suiker en minder bewerkt voedsel eten op school. Dit betekent dat wanneer je kind gaat trakteren, dat dit een (semi) gezonde traktatie moet zijn. Dit kan lastig zijn want hoe maak je een gezonde traktatie die er ook leuk uit ziet? Wij hebben een paar leuke voorbeelden op een rijtje gezet om je op weg te helpen met het maken van een gezonde traktatie.

1.      Stoere banaan

De eerste gezonde traktatie die we gaan bespreken is de ‘stoere banaan’. Deze traktatie is klaar in slechts enkele minuten en is gemakkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt voor deze traktatie is een banaan, een watervaste stift en wat servetten met een leuke print. Vouw de servetten

Teken een stoer gezichtje op de banaan en klaar is jouw stoere lekkernij.

 Gezonde traktatie banaan

2.      Appelmummie

Voor de tweede traktatie gaan we terug naar Egypte. Opgestaan uit de tombes is deze spannende traktatie een echte aanrader. Daarnaast is het maken van deze appelmummie ook nog eens zeer eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt voor deze traktatie is verband, een appel, plakband en wiebeloogjes. Wikkel het verband om de appel heen en zet het met plakband vast aan de achterkant. Zorg er wel voor dat de appel een klein ‘kijkgat’ voor de wiebeloogjes heeft.

 Gezonde traktatie appel

Appelmummie, Marci Coombs

3.      Zwevend fruit

Voor de volgende traktatie gaan we de lucht in. Deze gezonde traktatie zit namelijk in een zelfgemaakte luchtballon. Met deze traktatie kan je variëren met wat er in het bakje komt, denk hierbij aan aardbeien, druiven of besjes. Natuurlijk is het ook mogelijk om het bakje van de luchtballon te vullen met een andere lekkernij, wees vooral creatief! Voor deze gezonde traktatie heb je wel een aantal spullen nodig. Gebruik voor de luchtballon een rond of vierkant bakje om het fruit in te doen. Plak aan de buitenkant van het bakje 3 of 4 rietjes om zo met plakband de ballon aan het bakje toe te voegen. Schrijf als afsluiting nog een leuke, lieve of grappige tekst om de luchtballon helemaal af te maken.

Gezonde traktatie fruit

4.      Schaapachtig lekker

Met rijstwafels traktaties zijn er veel mogelijkheden. Je kan naast het maken van een schaap er ook voor kiezen om een ander dier, monster of superheld in elkaar te knutselen. Het in elkaar knutselen van deze schattige traktatie is niet heel moeilijk. Je knipt uit zwart papier het hoofd en de poten van het schaap en plakt deze op de rijstwafel. Vergeet echter niet om de rijstwafels in vershoudfolie te verpakken om zo de traktatie lekker te houden. Als finishing touch plak je de wiebeloogjes op het hoofd van het schaap.

 Gezonde traktatie rijstwafel

Schaapachtig lekker, Margot

5.      Man(darijn) in black

De traktatie mogelijkheden met een mandarijn zijn eindeloos en ook nog eens erg leuk. Geef je creativiteit de vrije loop en maak van deze gezonde traktatie bijvoorbeeld een spook, indiaan of gebruik de kleur van de mandarijn om Nemo te maken. Wij vinden zelf de man(darijn) in black wel een erg leuke traktatie om te maken. Voor deze traktatie heb je natuurlijk een mandarijn nodig, satéprikkertjes en als zoete twist een klein beetje drop voor de voetjes en het hoedje.

 Gezonde traktatie mandarijn

6.      Racebanaan

Als afsluiter hebben wij een andere creatie met een banaan gevonden. Voor de jonge Max Verstappens onder ons is deze gezonde traktatie zeker niet van de baan. Namelijk je eigen racebaan op een banaan, heel creatief! Naast dat het een gezonde traktatie is, zit er ook nog een leuk autootje bij om mee te spelen. Voor deze traktatie heb je naast de banaan een stift nodig, geruit zwart-wit papier en een autootje om op deze racebanaan te rijden.

Gezonde traktatie banaan

Meer inspiratie nodig? Bekijk ons lijstje met gezonde snacks voor meer goede ideeën!

 

 

Bronnen:

Littlelist

Beterdooreten