Suikervrije dranken goedkoper

De regering is van plan de belasting op suikervrije dranken en mineraalwater te verlagen. Dit zal onderdeel zijn van een nationaal plan om obesitas te verminderen, meldde het AD op donderdag. Het gevolg zal dus zijn dat bronwater en suikervrije dranken goedkoper worden voor de consument.

De krant heeft een ontwerpversie van het plan en zegt dat het verlagen van de belasting op suikervrije dranken de prijs van een literfles met ongeveer negen cent zal verlagen. Er zijn echter geen plannen om een ​​specifieke belasting op suiker in te voeren, zegt het AD. Het plan, dat is samengesteld door overheidsfunctionarissen, de horeca, de voedingsindustrie, onderwijs- en sportgroepen, heeft tot doel het aantal zwaarlijvige mensen in Nederland tegen 2040 terug te brengen tot het niveau van 1995.

49% volwassenen in Nederland te zwaar

“Als we niets doen in de komende 22 jaar zal 62% van de Nederlandse volwassenen te zwaar zijn”, stelt het ontwerpplan. Momenteel is ongeveer 49% van de volwassenen in Nederland te zwaar. De deelnemers beloven ook om te proberen het aantal mensen met obesitas-gerelateerd hart, lever- en vaatziekte en diabetes te verminderen met 40% in de komende 22 jaar. Bovendien zou 75% van de bevolking moeten voldoen aan de nationale richtlijnen voor lichaamsbeweging. Dit betekent wekelijks 2,5 uur activiteit van gemiddelde intensiteit voor volwassenen en één uur per dag voor kinderen.

Waar veel mensen zich op focussen is het weghalen van onderdelen uit onze voeding, zoals suiker of koolhydraten. Maar als we logisch nadenken, moeten we ons afvragen; wat mist er in onze voeding?

Start een gezonder leven en begin vandaag nog met de Bewust Leven frisdrank challenge!