Teff sushi : net even anders en gezond!

Zelf sushi maken is wel zo lekker en gezond dan uit de supermarkt. Dat de ingrediënten vers zijn is erg belangrijk, maar ook wélke ingrediënten. De sushi van dit recept bevat Teff. Dit is een graan uit Ethiopië met boordevol gezonde eigenschappen. Wetenschappelijke literatuur heeft aangetoond dat teff zeer voedzaam is. Het eiwitgehalte varieert tussen de 8,7 tot 11 procent, vergelijkbaar met tarwe, en het heeft een goede balans van aminozuren. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de 11 voordelen van teff.

Je zult je misschien af vragen: hoe maak ik sushi? Hieronder staat het recept uitgelegd. Daarnaast moet je ook nog wat sushi benodigdheden in huis hebben zoals een sushi mat. Dit is een matje, gemaakt van bamboe stokjes waardoor je makkelijk kunt rollen en grip hebt. Hierdoor zal je sushi er netjes en strak uitzien. Je maakt eerst een grote rol, die je vervolgens in stukjes snijdt om die klassieke Aziatische hapjes op tafel te zetten. Vaak is het lekker om wat sojasaus naast de sushi te serveren.

Ingrediënten teff sushi

2 porties teff sushi:

 • 60 gram teff korrels
 • 360 ml water
 • 2 wortels
 • 1 avocado
 • 3 vellen sushi nori

Bereidingswijze teff sushi

 1. Meng het water en de teff in een pan en zet het op het vuur, voeg een beetje zout toe. Wanneer het mengsel gaat koken, zet het vuur dan lager en laat het 15-20 minuten sudderen.
 2. Snijd ondertussen de avocado in blokjes, was de wortels en snij ze in reepjes.
 3. Zodra de teff gekookt is, giet het in een middelgrote kom en laat het 30 minuten afkoelen.
 4. Plaats een vel nori op de sushi-mat. Neem 3 eetlepels teff en verdeel het over de nori. Voeg wat avocado’s en wortels toe.
 5. Begin met het rollen van de sushi en zorg ervoor dat je de mat vastzet en deze een rol vormt.
 6. Herhaal met de resterende ingrediënten.
 7. Snij de sushirol in kleine stukjes, en eet het met sojasaus. Enjoy! 🙂

Combinaties met teff sushi

 • Shitaki en enokipaddestoel, sesam, komkommer, lente-ui
 • Tofu, zeewier, lente-ui, geroosterde sesam, kewpie
 • Wortel, paprika, gefrituurde sjalot zuur rode kool, sesamolie

Probeer snel meer van onze teff recepten!

Bron: Teff Tribe