De acai bowl is een echte trend wanneer we het over ontbijt- en lunchgerechten hebben. En het ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. Wij laten je zien hoe je dit overheerlijke recept makkelijk zelf maakt!

Acai bowl, gezond én lekker!

Heb je geen inspiratie meer voor je volgende ontbijt of lunch? Probeer dan eens dit populaire gerecht. Het lijkt op yoghurt, maar is iets vaster. Het vult enorm en binnen een handomdraai heb jij een professionele maaltijd op tafel gezet. Ohja, en het ziet er natuurlijk ook nog eens heel goed uit op de foto. Kan je even flink opscheppen bij je vriend(inn)en over hoe goed je kan ‘koken’.

Dit heb je nodig:

  • 1 zakje Açai pulp of 2 eetlepels Açai poeder;
  • 2 bevroren bananen;
  • 10 ml amandelmelk/havermelk
  • een keukenmachine of blender.

Zo maak jij je eigen Acai Bowl:

Mix de açai pulp/het poeder met de bevroren bananen in een keukenmachine of blender. Het is de bedoeling dat er een ijs substantie ontstaat. Voeg er een telkens een scheutje amandelmelk of havermelk aan toe. Pas op dat je niet teveel toevoegt, want dan krijg je een smoothie als eindresultaat.

Het leukst is natuurlijk de topping, want daar kan je helemaal losgaan. Voeg er kokos, aardbeien, blauwe bessen, banaan, teff vlokken, amandelen, muesli en/of mango aan toe. Alles naar eigen smaak natuurlijk. Heb je alles mooi neergelegd (en er natuurlijk een foto van gemaakt)? Dan is het tijd om aan te vallen! Eet smakelijk!

Nog meer inspiratie opdoen?

We snappen het natuurlijk als je wat meer variatie wilt hebben in je dagelijkse voeding. Wij hebben een aantal heerlijke recepten voor je klaar staan. Ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook gezond en zitten ook nog eens vol met resistent zetmeel! Wat dacht je van overheerlijke pannenkoeken (glutenvrij!) of gezonde muffins? Beide gerechten zijn ontzettend lekker en zorgen er zeker voor dat je je vingers erbij aflikt.