Heb je last van griep en wil je daar graag vanaf? Dat snappen wij maar al te goed. Je bent waarschijnlijk aan het hoesten, hebt koorts en koude rillingen, hoofdpijn en spierpijn. Om nog maar te zwijgen over de keelpijn en moeheid die gepaard gaan met de griep. Om jou weer zo snel mogelijk op de been te helpen, hebben wij een aantal tips zodat jij binnen no time van de vervelende griep af bent!

Last van griep? Deze tips helpen je van de griep af!

Gezond eten als je ziek bent, helpt je lichaam weer op te kunnen knappen. In plaats van neussprays, medicijnen of misschien wat aparte trucjes laten wij je zien hoe o.a. voeding je kan helpen om weer beter te worden! 

1. Voeding met voldoende vitamine C

Gezond eten bij griep kan je een stuk beter laten voelen. Vitamine C is belangrijk om je immuunsysteem te versterken. Deze vitamine vindt je terug in citrusvruchten, kiwi’s en groene bladgroenten.

2. Vermijd bewerkt voedsel

Bewerkt voedsel is eigenlijk nooit de beste keus. Maar wanneer je ziek bent, is het echt aan te raden om bewerkt voedsel te laten staan. Bewerkt voedsel onderdrukt de aanmaak van het hormoon leptine. Dit hormoon is belangrijk voor de aanmaak van witte bloedcellen en heeft dus invloed op je immuunsysteem.

3. Eet groene bladgroenten

Deze tip lijkt op de eerste tip, want er zit veel vitamine C in. Maar naast dit voordeel hebben groene bladgroenten ook een positief effect op de aanmaak van leptine! Leptine vindt je in broccoli en spinazie, maar ook in donker fruit. Denk hierbij aan bramen en blauwe bessen.

4. Drink veel water (én groene thee!)

Je lymfesysteem is belangrijk als het gaat om ons immuunsysteem. Dit systeem werkt alleen als er voldoende vocht in je lichaam aanwezig is. Drink minimaal 2 liter water en 3 kopjes thee per dag. Door de griep ga je wat sneller zweten en verlies je hierbij vocht. Door minimaal 2 liter water te drinken, zorg je ervoor dat het weer in balans komt!

last van griep groene thee

5. Kippensoep eten

Soep is de perfecte manier om veel vocht binnen te krijgen. Bovendien bijkt dat kippensoep de symptomen van griep kan verlichten. Het is belangrijk dat je lichaam niet afkoelt als je koorts hebt. Door warme kippensoep te eten warm je lekker op. Gelukkig is kippensoep ook nog eens erg lekker!

6. Neem een stoombad

De griep gaat vaak gepaard met verkoudheid. Dit zorgt er dan ook voor dat de luchtwegen aardig verstopt raken. Door een stoombad maak je je luchtwegen weer vrij van verstoppingen en kalmeert het je keel.

Vul een schaal met heet water (pas op, niet té heet!) en ga hier vervolgens boven hangen. Door een handdoek over je hoofd te leggen, creëer je een optimaal effect. Tip: Werkt dit niet zoals je had gewenst? Doe dan 2-3 mentholdruppels in het hete water.

7. Warmtekompres

Heeft het stoombad niet geholpen? Probeer dan eens om een warm washandje op je voorhoofd (en neus) te leggen. Dit helpt vaak erg goed tegen hoofdpijn.

Liever niet ziek worden? Voorkomen is beter dan genezen!

Heb je griep? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk beter worden. Maar het is nog beter om helemaal niet ziek te worden! Hoe je dat doet? Door goed op je voeding te letten. Eet voldoende fruit, verse groenten en voeding met resistent zetmeel. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Resistent zetmeel voedt namelijk de goede bacteriën in je darmen. En gezonde darmen zijn het belangrijkste onderdeel van een goed werkend immuunsysteem.

Benieuwd of jij vandaag al voldoende resistent zetmeel hebt binnengekregen? Vul al je maaltijden in binnen onze Resistent Zetmeel Indicator, want daar geven wij je direct een indicatie. En heb je nog niet voldoende resistent zetmeel binnengekregen? Dan hebben we een aantal lekkere én gezonde recepten voor je klaarstaan met voldoende resistent zetmeel.