Het is zover, de scholen zijn weer begonnen! Voor je het weet is de vakantie voorbij. En dat betekent ook weer een broodtrommel mee naar school. Het kan een uitdaging zijn om die te vullen met gezonde dingen, die ook nog eens makkelijk zijn om mee te nemen. Bovendien is het wel zo handig als het snel klaar te maken is. Daarom geven we je wat tips & tricks voor gezond eten op school. De meest handige artikelen op een rijtje: 

Gezonde lunch school

Het inpakken van de school lunch is toch wel het start signaal van een nieuw schooljaar. Toch wordt een meegebrachte lunch niet altijd gewaardeerd. Probeer daarom af te wisselen en laat je kinderen meedenken. Wanneer ze zelf een keuze maken en meehelpen hun eigen lunch klaar te maken is de kans groter dat ze het daadwerkelijk opeten. Daarnaast verbreed je hun kennis en geef je ze meer zelfvertrouwen.

Gezonde tussendoortjes school

Ook snacks en traktaties kunnen gevarieerd en gezond zijn! Helaas krijgen steeds meer kinderen overgewicht en obesitas. Gezond snacken en niet te ongezonde traktaties zijn een van de manieren om overgewicht bij kinderen tegen te gaan

Ook als ouder gezond eten maken

Ook jij als ouder voelt je waarschijnlijk veel fitter als je gezond blijft eten. Kijk daarom eens naar hoe je gezond de werkdag door kunt komen en onze gezonde recepten. Zo zet je ook thuis makkelijk en snel een gezonde maaltijd voor het hele gezin op tafel.