Ben je op zoek naar een recept voor een gezonde lunch? Lees dan snel verder! Met dit heerlijke recept bereid je snel een gezonde lunch. Ideaal wanneer je houdt van een lekkere sandwich en een weer eens wat anders wilt dan een sandwich met kaas en tomaat.

Gezonde lunch sandwich maken

Voor dit gezonde recept hebben we gekozen voor een sandwich met rode linzen hummus en avocado. De hummus hebben we zelf gemaakt naar een recept dat we hebben gevonden op het blog De Groene Meisjes. Het is een heel gemakkelijk recept, dat je de dag voor je lunch kunt klaarmaken. Even in de blender en in de koelkast bewaren tot je de sandwich gaat maken. Wat je over hebt kun je natuurlijk altijd gebruiken voor een gezonde snack!

Voor de sandwich heb je verder nog een halve avocado en 2 sneetjes brood nodig. Kies voor volkoren brood of teff brood. Wanneer je echt gezond wilt lunchen en er zeker van wilt zijn dat je genoeg resistent zetmeel binnenkrijgt is brood van teff graan een echte aanrader.

De bereiding van je gezonde lunch

Als je de hummus hebt gemaakt is het moeilijkste eigenlijk al gedaan. Nu rest alleen nog:

  • de rode linzen hummus op de sneetjes brood smeren;
  • de avocado ontpitten en in plakjes snijden;
  • de avocado op het brood leggen;
  • de sneetjes brood op elkaar leggen;
  • het brood schuin doorsnijden en eten maar!

Eet smakelijk!

Variatie tips

Je kan natuurlijk ook kiezen voor gewone hummus van kikkererwten of voor pompoen hummus.

Ben je geen fan van avocado? Probeer dan eens een hardgekookt eitje of wat tomaat bij de hummus sandwich. Ook komkommer of wortel combineert prima!