Het is weer bijna Kerst, dus ook tijd voor de vegan feestdagen! Steeds meer mensen houden zich bezig met een vegan eetpatroon. Supergoed! Om jou te helpen, hebben we een aantal opties voor tijdens de vegan feestdagen. Laat je het ons weten wat je ervan vindt?!

Vegan feestdagen: Dit staat er op het menu

Voor wie nog nooit van ‘vegan’ heeft gehoord, allereerst even een kleine uitleg. Vegan eten betekent dat je niets dierlijks eet. Geen vlees, maar ook geen boter of kaas, eieren of yoghurt. Nu lijkt het alsof er vrij weinig over blijft, maar daar vergis je je in. Er zijn juist ontzettend veel mogelijkheden! En wij laten je die graag zien.

Soep als voorafje

Tja, hoe kan het ook anders. Een kerstdiner start je vaak met een heerlijk soepje als voorgerecht, simpelweg omdat iedereen dat lekker vindt en het ook nog licht is (in vergelijking tot de twee volgende gerechten). En niet te vergeten: je zet met een kleine handomdraai al een heerlijke, vegan maaltijd op tafel. Wij vinden pompoensoep erg lekker, maar groentesoep en bloemkoolsoep zijn ook heerlijk.

vegan kerstdiner soep

Hoofdgerecht: Zoete aardappel, gestoomde groente en groentechips

Persoonlijk vinden wij zoete aardappel ontzettend lekker! Niet alleen als frietjes, maar ook kleine blokjes zijn onze favoriet (en ook van vele anderen). Wat dacht je van zoete aardappel blokjes uit de oven?! Je kan de blokjes samen met de groentes op een plaat leggen en met wat kruiden en olijfolie de oven in doen. Dit recept is ontzettend lekker en nog eens makkelijk klaar te maken.

vegan kerstdiner

Altijd plek voor een toetje: Courgette-abrikozencake

Hoe vullend die zoete aardappels en groentes ook zijn, je moet altijd een klein plekje overhouden voor het toetje. En wij zeggen je: dat wil je als je dit toetje ziet! Een cake van aubergine en abrikozen met kokosroom, klinkt dat niet heerlijk?! En het smaakt ook nog eens precies naar een echte cake, maar dan zonder pakjes en zakjes. Gezond én lekker, de perfecte afsluiting van je vegan feestdagen.

Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening over ons vegan kerstdiner. Wat vind je ervan? Of staat jouw lievelingsgerecht er niet bij? We zijn heel benieuwd, dus laat het vooral weten in een reactie!

Vegan kerstdiner cake