Teff is een glutenvrije korrel die alleen in Ethiopië groeit. Het bevat veel vezels, vitamines en mineralen (vooral calcium en ijzer) en heeft zelfs meer proteïne dan quinoa! Het heeft een milde, licht nootachtige smaak en wij denken dat het perfect past bij de rest van de ingrediënten in deze teff ontbijtkoekjes.

De textuur van de ontbijtkoekjes bevindt zich ergens tussen een muffin en een gewoon koekje, en ze zijn perfect om kinderen (of volwassenen) iets te laten eten dat op gehaaste ochtenden voedt!

Deze teff ontbijtkoekjes zijn heerlijk zoet door de banaan en ahornsiroop, en om de suiker laag te houden raden wij een pure chocoladereep aan voor de brokken. Voel je vrij om je favoriete chocolade te gebruiken, of vervang de chocolade door rozijnen of ander gedroogd fruit.

Tips voor teff onbijtkoekjes

  1. Probeer het deeg zo goed mogelijk in een koekjesvorm te gieten. Gebruik twee lepels om het beslag te laten vallen en het vervolgens af te vlakken.
  2. Wij zijn dol op het toevoegen van teff aan alles, inclusief deze cookies. Het grootste voordeel: je proeft het helemaal niet!
  3. U kunt deze cookies in de vriezer doen. Ze verliezen natuurlijk wel een beetje die “net gebakken” smaak, maar niet veel.
  4. De koekjes kan je bijvoorbeeld bewaren in een glazen tupperwarebakje. De koekjes zouden dan nog goed moeten zijn voor 3-4 dagen (als ze dan nog over zijn natuurlijk 😋)

Ingreidenten voor de heerlijke teff ontbijtkoekjes

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • ½ kopje ongezoete pindakaas (gezouten)
  • 1/2 kopje teffmeel
  • 1/2 kop havermout
  • ¼ kopje gehakte walnoten
  • ¼ kop gehakte chocoladereep of chocoladeschilfers
  • 3 eetlepels gesmolten boter (gezouten)
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 2 scheppen collageenpeptiden (optioneel)

Bereidingswijze voor 12 power teff ontbijtkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de banaan in een kom en pureer met een vork de banaan tot de grote klonten verdwenen zijn.
  3. Voeg ei, pindakaas, vanille, ahornsiroop en gesmolten boter toe en mix het tot één geheel.
  4. Meng in een aparte kom alle resterende ingrediënten, behalve de chocolade en de gehakte walnoten. Voeg de gemengde droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix alles om te combineren. Voeg de gehakte walnoten en chocolade toe en mix het nog een keer.
  5. Gebruik twee lepels en laat ongeveer 1,5 eetlepel beslag op een met een bakpapier bekleedde bakplaat vallen. Het deeg is redelijk stijf, dus druk de koekjes een beetje plat.
  6. Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten.
  7. Smullen maar!

Ben je ook zo geïnspireerd geraakt door dit artikel, probeer dan nu onze andere recepten met teff!

Bron: Reclaiming yesterday