Een studie die gedaan is onder een groep mensen met reuma en MS (Multiple Sclerose) laat zien dat het voedingspatroon invloed kan hebben op de gezondheid van deze mensen. Zo voelden deze mensen zich minder vermoeid, hadden ze minder intense klachten en konden ze beter functioneren als ze meer onbewerkt eten en minder suiker en koolhydraten aten.

Meer groente en fruit, minder suiker

De veranderingen in het voedingspatroon gingen hoofdzakelijk om het eten van meer verse groenten en fruit en het verminderen van de hoeveelheid suiker. Tussendoortjes werden hierbij afgeraden. Een aantal mensen die meededen aan deze studie vond het lastig om hun voedingspatroon aan te passen. De gezondheidsvoordelen bleken echter erg goed te zijn. De resultaten waren na een maand al te merken en bleven tot maar liefst zes maanden na de studie zichtbaar.

Kleine verandering en groot resultaat na studie vers eten

De veranderingen waren niet heel groot, maar het leverde wel een groot gezondheidsvoordeel op. Met meer groente en fruit is het al veel makkelijker om genoeg resistent zetmeel te eten. Ook dit zorgt voor verbeteringen van je gezondheid. Het zorgt namelijk voor een stabiele(re) bloedsuikerspiegel, laat het verteringsproces vertragen en zorgt er daarom voor dat je minder snel trek krijgt. Vind je het lastig om een maaltijd te maken met voldoende resistent zetmeel? Haal inspiratie uit de recepten binnen onze resistent zetmeel indicator! Deze recepten zijn lekker, gezond en bevatten genoeg resistent zetmeel. We breiden de lijst met recepten regelmatig uit, dus voldoende inspiratie!