Ben je vegetariër, flexitariër of wil je vegetariër worden? Wat je reden ook mag zijn, wij raden je dit lekkere recept aan. Deze heerlijke vegetarische ovenschotel met aardappel en broccoli maak je zo klaar. Binnen tien minuten heb je de ingrediënten in de ovenschaal, waarna het nog 25 minuten in de oven moet. Ovenschotels doen het altijd goed; makkelijk van tevoren klaar te maken als je gasten verwacht en het ziet er ook nog eens goed uit.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 900 gram broccoliroosjes
  • 400 gram aardappelschijfjes
  • 1 paprika
  • 175 gram geraspte oude kaas
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Met dit basis recept kun je eindeloos variëren. Alhoewel er al veel groenten in zitten, kun je nog meer variëren. Zo kun je bijvoorbeeld champignons, tomaatjes of zelfs kool toevoegen!

Bereiding ovenschotel

STAP 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met een beetje olie.

STAP 2. Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snij de paprika in blokjes.

STAP 3. Kook de broccoliroosjes in 5 minuten net niet helemaal gaar.

STAP 4. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de broccoli toe en roerbak even.

STAP 5. Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte kaas, voeg melk, zout, peper, kerriepoeder en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit door het broccolimengsel.

STAP 6. Bedek de ovenschaal met aardappelschijfjes.

STAP 7. Schep het broccolimengsel op de schijfjes en herhaal totdat het op is.

STAP 8. Zet de schaal iets onder het midden in de oven en bak de vegetarische aardappel broccoli ovenschotel in 20-25 minuten goudbruin.

Probeer ook eens onze zoete aardappel noedels met cashew saus!