Er zijn verschillende voedingsmiddelen die resistent zetmeel bevatten. Zo is er een korte lijst te vinden in ons artikel “Resistent zetmeel in eten: waar vind ik het?“. Er is echter één product waarmee voldoende resistent zetmeel eten heel gemakkelijk wordt. Dit is teff graan.

Teff in brood producten

De meeste mensen eten brood bij het ontbijt en brood bij de lunch. Wanneer ongeveer 30% van het meel in brood vervangen wordt door teff graan, bevat dit brood veel meer resistent zetmeel dan het normaal gesproken zou bevatten. Op deze manier hoef je niet je hele voedingspatroon om te gooien en kun je meer resistent zetmeel eten.

Teff brood kun je zelf maken met teffmeel en gewoon meel (of boekweit meel wanneer je glutenvrij eet). Heb je geen zin om zelf brood te maken? Dan kun je gelukkig ook teff brood kopen. Dit brood is echter nog niet zo heel erg bekend, dus kan je het voornamelijk online verkrijgen. Je kunt ook het meel kopen en het zelf bakken.

Andere manieren om teff in eten te integreren

Naast brood met teff graan, is het ook mogelijk om teff te eten met melk of yoghurt. Verder kun je een beetje teff vlokken over een salade strooien of een beetje teffmeel gebruiken om saus te binden (in plaats van maïzena of gewone bloem).

Veelzijdigheid staat voorop in eten

In een gezond voedingspatroon staat veelzijdigheid voorop. Varieer met de graansoorten die je eet of mix verschillende graansoorten. Vergeet daarnaast natuurlijk ook niet dat groenten en fruit ook de nodige vezels, mineralen en vitaminen bevatten. Varieer daarom ook de groenten en fruit die je eet. Zoals ook in het artikel Resistent zetmeel in eten is besproken zijn er verschillende groenten die ook resistent zetmeel bevatten. Bruine en witte bonen bijvoorbeeld.

Wanneer je gevarieerd (en veel vers) eet en teff in je voedingspatroon integreert is het al veel makkelijker om aan de 30 gram resistent zetmeel te komen die jouw darmbacteriën nodig hebben. Geloof ons, het verschil merk je!