Wanneer je gezond wilt eten of wilt afvallen hoef je niet alle lekkernijen te laten staan. Met dit recept voor gezonde muffins kun je een keer genieten zonder je schuldig te voelen! Dit recept is bovendien ook glutenvrij (dat wil zeggen het is vrij van de soort gluten waar mensen met glutenallergie last van krijgen) doordat er gebruik wordt gemaakt van teff graan en amandelmeel*.
*Voor degenen met een notenallergie is het amandelmeel te vervangen door maismeel
Benodigdheden gezonde muffins
- 140 gram teffmeel
- 40 gram amandelmeel (of maismeel)
- 2 eieren
- 125 ml melk (of amandelmelk)
- 75 gram frambozen
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1 theelepel vanillepoeder
- Muffinvormpjes
Bereiding teff muffins
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix eerst alle droge ingrediënten door elkaar en voeg dan de eieren, honing en melk toe.
- Sprenkel een beetje meel over de frambozen en schep de frambozen dan door het mengsel.
- Wanneer je een muffinblik gebruikt vet je deze eerst in. Bij silicone vormpjes is dit niet nodig. Vul de muffinvormpjes met het beslag (ongeveer 2/3).
- Bak de muffins in 30 minuten gaar. Laat de muffins afkoelen of eet ze als ze nog warm zijn. Geniet van de glutenvrije muffins!
Tips
- Voor veganisten kan de melk vervangen worden door amandel- of rijstmelk en de honing kan door agavesiroop vervangen worden. De hoeveelheden kunnen dan een klein beetje afwijken van het originele recept. Begin met wat minder, dan kun je later altijd nog meer toevoegen.
- Gebruik je liever vanillestokjes? Neem dan 2 stokjes, snijd ze in de lengte open en schraap de binnenkant van de vanille uit het stokje. Dit gebruik je dan in het mengsel.
- Geen fan van frambozen? Deze muffins zijn ook lekker met bosbessen of bramen! Of wat dacht je van kersen (ontpit natuurlijk)?
Dit recept is gevonden op het blog van Puur Suzanne.
Recente reacties