Zie jij door de bomen het bos niet meer als het gaat om gezonde voeding? Wij helpen je graag een handje door een aantal lekkere én gezonde teff recepten te delen. Deze teff recepten lijken erg op de recepten die jij elke dag eet, dus je hoeft er niet veel voor aan te passen. Wij houden van simpel. Jij toch ook?!

Teff recepten

Deze recepten met teff zijn eenvoudig klaar te maken en zitten ook nog eens vol met resistent zetmeel! Resistent zetmeel zorgt er niet alleen voor dat je je langer verzadigd voelt (het verteringsproces verloopt langzamer), maar ook dat je energie geleidelijk(er) vrijkomt, waardoor je minder snel trek krijgt in een snack. Meer weten over resistent zetmeel? Lees deze interessante artikelen en ontdek er alles over.

1. Teff ontbijt recept – yoghurt met teff vlokken

Eet je normaal een bakje yoghurt (of kwark) in de ochtend? Voeg er eens wat teff vlokken aan toe! Deze teff vlokken zijn glutenvrij, zitten vol met ijzer, vitaminen en mineralen én zitten ook nog eens vol met resistent zetmeel.

Tip: Voor wat extra smaak kan je hier nog heerlijk vers fruit, stukjes pure chocolade of kokosvlokken aan toevoegen.

gezonde teff recepten

2. Gezond lunch recept – pannenkoeken met teff

Van gezonde pannenkoeken hebben we twee varianten. De eerste variant maak je met een banaan en een ei. Prak de banaan fijn met een vork en voeg hier vervolgens het ei aan toe. Mix doet goed samen. Vervolgens kan je hier telkens kleine beetjes deeg van in een koekenpan (verhit met olie) doen en bak je binnen no time lekkere pannenkoeken.

Mocht je geen bananen in huis hebben? Of vind je de bananenpannenkoekjes gewoon niet zo lekker? Dan hebben we nog een andere variant. Het enige wat je hier voor nodig hebt, is: 150 gram bloem, 150 gram teff meel, 500ml (halfvolle) melk, en 2 eieren.

Mix het geheel samen tot een glad beslag. Vervolgens is het een kwestie van pannenkoeken bakken zoals we gewend zijn: deel van het beslag in de pan, wachten tot het droog is, omdraaien en daarna is het klaar! Door het teff meel zitten deze pannenkoeken overigens vol met resistent zetmeel!

pannenkoek met teff recepten

3. Teff injera recept

Injera klinkt misschien niet bekend in de oren. Het is een soort brood wat veel gegeten wordt in Ethiopië. Het enige wat je hier voor nodig hebt, is water (500ml) en teff meel (180 gram). Wij volgen natuurlijk het traditionele recept. Als je het meel en water gemixt hebt, laat je dit drie dagen in een kom met een handdoek er overheen staan om te fermenteren. Na drie dagen kan je het beslag bakken. Volgens het traditionele recept bak je het ‘brood’ langzaam. Zet het vuur dus niet te hoog!

Injera wordt gebruikt om eten mee te ‘pakken’, zoals je misschien wel herkent van roti eten. Combineer het brood met salades en/of stoofschotels voor het lekkerste effect.

Hier vind je het volledige injera recept.

teff recept injera recept resistent zetmeel eten

Weet jij nog lekkere, leuke én gezonde teff recepten? Laat het dan weten in een reactie. We kunnen natuurlijk allemaal inspiratie gebruiken!