Teff is een graan wat oorspronkelijk uit de hoorn van Afrika komt. Laten daar nou ook eens een hoop topatleten vandaan komen. En nee, het is zeker geen toeval. Teff graan is een perfecte basis voor het sporten. Hoe en waarom leggen we je natuurlijk graag uit.

Langdurige energie tijdens het sporten

Vergeet alle gels, snelle suikers en andere marketingtrucs. Het levert snel energie op, wat ervoor zorgt dat je pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel krijgt. Op één moment komt er een grote hoeveelheid energie vrij, maar dit is niet lang. Wat je echt nodig hebt is langdurige energie, ongeacht welke sport je beoefent. Die langdurige energie kan je verkrijgen uit het eten van producten met teff graan. Teff graan zit namelijk vol met resistent zetmeel.

Resistent zetmeel bestaat uit lange ketens waar je veel meer energie uit kunt halen over een langere periode. Het boterzuur wat vrijkomt bij het fermenteren van resistent zetmeel zorgt ervoor dat de energie niet in één keer vrijkomt. De energie wordt verdeeld over gemiddeld 4 uur, waardoor je geen pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel krijgt.

Betere prestaties

Teff graan zit vol met mineralen. Een sporter heeft veel mineralen, zoals ijzer en magnesium, nodig om goed te kunnen presteren. De mineralen in het teff graan zorgen ervoor dat het lichaam de overbodige warmte kan laten afvoeren, wat ervoor gaat zorgen dat je zweet. Hierdoor kunnen je spieren optimaal presteren.

Omdat de energie gelijkmatig afneemt, kan de lever het ook een stuk beter bijhouden. De lever kan dan vetvoorraden omzetten in bloedsuikers (ofwel energie)! Hierdoor kan het energietekort in de loop van je training of wedstrijd aangevuld worden. Je spieren en hersenen houden op deze manier voldoende brandstof over voor de topprestatie.