Dit teff pannenkoeken recept bevat een goede hoeveelheid resistent zetmeel. In onze tabel met resistent zetmeel in eten vind je teff pannenkoeken op de derde plaats, met 10 gram resistent zetmeel in een portie van 50 gram.

Dit recept is geschikt voor mensen met een glutenintolerantie, omdat teff graan de gluten waar ze slecht op reageren niet bevat.

Dit recept is heerlijk voor het hele gezin! Je kunt er gezonde pannenkoeken voor 3 personen van maken.

Benodigdheden pannenkoeken recept

  • 150 gram teffmeel
  • 75 gram zetmeel (bijvoorbeeld maiszetmeel/ Maïzena)*
  • 450 ml melk (of amandelmelk)
  • 3 eieren

*het zetmeel zorgt ervoor dat de teff pannenkoeken lekker soepel en zacht worden. Ideaal om een pannenkoek op te kunnen rollen!

Bereiding

  • Meng het teffmeel met het zetmeel, voeg de eieren hieraan toe. Meng vervolgens langzaam de melk erin totdat je een glad beslag krijgt. Let op de consistentie van het beslag en voeg meer of minder melk toe om de juiste dikte te krijgen.
  • Verwarm een koekenpan met wat olie of boter. Giet een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek.
  • Voor variatie kun je naar smaak natuurlijk toppings toevoegen, zoals spek, kaas of appel. Het lekkerst is als je de spek en appel eerst wat opbakt voor je het beslag er overheen giet.
  • Serveer de glutenvrije pannenkoeken met wat siroop of een klontje roomboter en smullen maar!

Leuk weetje

  • Er bestaat wit en bruin teffmeel. De smaak is hetzelfde en beide meelsoorten zijn volkoren. Het verschil zit hem alleen in de kleur. Met het bruine meel worden de pannenkoeken chocoladebruin, met het witte meel worden ze lichtbruin.
  • Blijven er pannenkoeken over? De afgekoelde pannenkoeken kun je de volgende dag bij het ontbijt of bij de lunch eten. Dit kan koud, maar ook opgewarmd.

Dit recept is een aangepaste versie van een recept op smulweb.