Zo ga jij je goede voornemens volhouden dit jaar!

Goede voornemens, we stellen ze allemaal. Maar behalen? Dat is wat lastiger. Wij helpen je om ze te behalen met een aantal handige tips!

Zo ga jij je goede voornemens volhouden dit jaar!

Allereerst: Gelukkig nieuwjaar! We wensen je veel geluk, gezondheid en liefde toe in het nieuwe jaar. Goede voornemens, we maken ze elk jaar weer, in de hoop ze dit jaar écht vol te houden. En na twee maanden geven we de hoop weer op. Herkenbaar? Geen probleem, want wij hebben de oplossing. Met deze tips ga jij je goede voornemens volhouden!

Voornemens volhouden doe je zo

Kijk allereerst eens naar de doelen die je wilt stellen. Wil je een aantal kilo afvallen? Vaker naar de sportschool? Of wat meer tijd vrijmaken voor familie en/of vrienden? Vergeet dan niet dat je maar liefst 365 dagen de tijd hebt om die voornemens te behalen!

Waneer we als doel ‘5 kilo afvallen’ hebben, dan moeten we niet teleurgesteld zijn wanneer we na twee maanden pas 1 kilo kwijt zijn. Dat klinkt misschien weinig, maar dat betekent al wel dat je al 20% hebt bereikt! Maak het ook leuk voor jezelf, door jezelf bijvoorbeeld te trakteren op een mooi item wanneer je weer een stapje dichterbij je doel bent.

Doelen per maand

We zullen heel eerlijk zijn: niet alle doelen zijn even realistisch. Wil jij graag 20 kilo afvallen? Super! Dat houdt echter wel in dat je elke maand bijna 2 kilo af moet vallen om je doel te behalen. Is het niet een veel beter idee om per maand 1 kilo kwijt te raken?

Falen is menselijk

Wees niet bang om te falen, dat is namelijk iets wat iedereen wel eens doet. Heb jij als doel om meer tijd met familie en vrienden door te brengen, maar moet je last minute een afspraak afzeggen omdat je je niet fit voelt? Balen, maar daar kan je niets aan doen. Wees niet te streng voor jezelf. Wil je én meer tijd voor je vrienden vrijmaken én afvallen? Een wijntje is echt niet erg.

Begin het jaar goed met resistent zetmeel

Afvallen is niet alleen sporten (of de sportschool sponsoren), maar ook wat aanpassingen maken in je dagelijkse voeding. De moderne voeding bevat niet meer zo veel voedingsstoffen als een aantal decennia geleden. Alles wordt geproduceerd om zo snel mogelijk te laten verteren, waardoor je weer sneller honger krijgt, meer eet en daarom ook meer eten koopt. Goed voor de fabrikant, slecht voor jouw portemonnee en je lichaam.

Probeer eens meer resistent zetmeel in je voeding te implementeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je vertering langzamer verloopt, waardoor je meer voedingsstoffen uit je voeding haalt en je langer een verzadigd gevoel ervaart. Je krijgt meer goede voedingsstoffen binnen, hebt minder trek waardoor je minder gaat eten. Dit kan leiden tot gewichtsverlies! Benieuwd hoe anderen dit hebben ervaren? Lees dan het succesverhaal van Marga, die maar liefst 17 kilo is afgevallen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *