Vorige week kregen we als souvenir een zak pastaschelpen uit Italië en besloten er een lekker recept mee te maken. De schelpen zijn een stuk groter dan de kleine pastaschelpjes die iedereen wel kent. Daarom zijn ze perfect te gebruiken als je bijvoorbeeld een etentje organiseert! In Nederland kun je de grote schelpen niet in elke supermarkt makkelijk vinden, maar in de kleinere (Italiaanse) kookwinkels zou je een gokje kunnen wagen. Ook zijn ze op internet terug te vinden. Je kunt de schelpen ook vervangen voor lasagnebladen of andere pasta zoals onze geliefde Teff pasta. In normale pasta zit immers minder resistent zetmeel.

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 grote volkoren pastaschelpen
  • Halve eetlepel olijfolie
  • 325 ml vetvrije ricotta
  • 225 gr pompoenpuree (makkelijk te maken van pompoenblokjes)
  • 70 gr Pecorino Romano
  • 1 groot eiwit
  • 1 teentje knoflook
  • Paar takjes verse basilicum
  • 1 eetlepel fijngehakte verse salie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 fles tomatensaus

Pastaschelpen recept – Instructies

  1. Kook de pastaschelpen volgens de instructies van de verpakking. Laat ze daarna uitlekken, leg ze op een bakplaat en besprenkel met olie. Zet opzij en laat afkoelen.
  2. Meng ondertussen de ricotta, pompoen, 45 gram Pecorino Romano en de resterende ingrediënten, behalve de tomatensaus, in een middelgrote kom.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid de saus in de bodem van een ovenschaal. Vul elke pastaschelp met ongeveer 3 eetlepels ricotta-pompoenmengsel en leg ze in de ovenschaal. Bedek de schaal met aluminium folie en zet 30 minuten in de oven.
  4. Verwijder het folie, bestrooi de schelpen met resterende Pecorino en bak nog eens 15 minuten.

Eet smakelijk!

Morgen ook gezond eten? Bekijk eens onze andere gezonde recepten.