Ook met weinig ingrediënten kun je een voedzame maaltijd neerzetten. De zoete aardappel en kidneybonen zorgen voor voldoende resistent zetmeel, die de productie van butyraat bevorderen. Je kunt zelfs een beetje bewaren en de volgende dag opeten als onderdeel van je lunch, of in de avond. Een lekker makkelijk recept en zo gemaakt!

Ingrediënten 4 personen

  • 250 gr rundergehakt
  • 400 g mais
  • 400 g rode kidneybonen
  • 250 g trostomaten
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 500 g zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kerriepoeder

Instructies voor deze makkelijke ovenschotel:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes.
  3. Kook de aardappelplakjes vervolgens 3 minuten.
  4. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet. Snij de trostomaten in blokjes en de knoflook fijn.
  5. Snijd de ui in halve ringen en bak deze samen met het gehakt.
  6. Giet eventueel het vet van het gehakt af en voeg de tomatenblokjes uit blik en de knoflook toe. Laat dit drie minuten zachtjes pruttelen.
  7. Mix alle ingrediënten (behalve de aardappelplakjes en de geraspte kaas) door elkaar en maak het op smaak met peper en zeezout.
  8. Doe vervolgens de helft van het mengsel in een ovenschaal. Leg de helft van de aardappelplakjes erop en schep nu de rest van het mengsel in de schaal.
  9. Verdeel de andere helft van de aardappelplakjes, strooi de geraspte kaas er overheen en strooi eventueel nog een klein beetje chilipoeder over de kaas.
  10. Plaats de ovenschotel 20 minuten in de oven.

Bekijk ook onze andere gezonde recepten.