Gelukkig nieuw jaar! We hopen dat je fijne feestdagen hebt gehad met lekker (en gezond) eten en natuurlijk veel gezelligheid. En natuurlijk kon een glas champagne niet ontbreken tijdens Oud & Nieuw. Inmiddels is het alweer januari en is er een nieuwe challenge in het leven geroepen. Benieuwd wat deze challenge inhoudt en wat het doet voor je lichaam? Wij leggen je alles uit in deze post!

Dry january: wat houdt het in?

Tijdens Dry january is het de bedoeling dat je geen alcohol drinkt. Je lichaam kan hierdoor rustig bijkomen van de feestdagen. Want ongemerkt drinken we vaak meer alcohol in december. Een maand geen alcohol drinken is overigens ook een goede start van bepaalde goede voornemens! Wat dacht je van afvallen?! Zonder alcohol gaat dat waarschijnlijk een stuk makkelijker!

De voordelen voor je gezondheid

In alcoholische dranken zit vaak veel suiker, wat kan leiden tot gewichtstoename. Als je een maand geen alcohol drinkt, zal je dat zeker merken wanneer je aan het eind van de maand op de weegschaal gaat staan. Dat is niet het enige voordeel. Door geen alcohol te drinken, slaap je beter. En eerlijk is eerlijk: dat kunnen we allemaal wel goed gebruiken.

dry january challenge

Vervanger voor alcohol

Is januari voorbij en wil je de challenge graag doorzetten? Goed bezig! Maar wat is dan een goede vervanger voor alcohol? Sinds enige tijd bestaat er natuurlijk bier met 0.0% alcohol, dus dat is een goede vervanger voor normaal bier. Maar hoe zit dat met wijn? Jillz 0.0% is daar een goede vervanger voor. Het is heerlijk fris en is perfect voor de lente en zomer.

Ben je tevreden over het gewichtsverlies en zet je dit graag door? Dan is voeding met resistent zetmeel wat voor jou! Het klinkt heel moeilijk, maar het eten van voldoende vezels, zoals muesli met wat teff vlokken als ontbijt, bevat al een hoop resistent zetmeel. Deze stof zorgt op zijn tijd ook weer voor gewichtsverlies. Zo versterken de twee aanpassingen in je voeding zich pas echt!

Veel succes tijdens Dry january! Laat je ons weten hoe het bij jou verloopt/is verlopen?