Ben jij vaak ziek? Keelpijn, hoesten, koorts? Ben je regelmatig het slachtoffer van een verkoudheid of griep? In dat geval kan je immuunsysteem wel een boost gebruiken. Naast tips om beter te worden, is het belangrijk om te weten waarom je ziek bent geworden.

Tekenen van een verminderd immuunsysteem

Vaak ziek zijn of aan verkoudheden lijden is een teken van een verminderd immuunsysteem. Jouw lichaam kan bacteriën en virussen niet buiten houden en heeft moeite om ze op te ruimen. Voor een betere gezondheid is het belangrijk om jouw immuunsysteem een blijvende boost te bezorgen.

Je bent wat je eet!

Ojee, daar is ie weer… We weten dat we in herhaling vallen, maar echt, het kan niet vaak genoeg gezegd worden: je bent wat je eet. Jouw gezondheid is afhankelijk van de voeding die je in jouw lichaam stopt! Voldoende langzaam verterende koolhydraten en vezels zijn enorm belangrijk. Vezels worden door jouw darmflora in belangrijke stoffen omgezet. Weet je nog dat stofje, butyraat, waar we het over gehad hebben in De basis van gezondheid: eet jezelf gezond?

Ziek zijn voorkomen

Butyraat is belangrijk om ziek zijn te kunnen voorkomen. Dit stofje is namelijk niet alleen belangrijk voor je darmen. Het versterkt ook je immuunsysteem en verminderd ontstekingsreacties. Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die meer butyraat in hun systeem hebben minder allergische reacties ontwikkelen (bv. eczeem).

Wist jij dat vezels zo’n vergaand effect op jouw gezondheid hadden? Laat het ons weten in een reactie!

Bronnen: Stichting Eductie Atrium Innovations