Het is alweer bijna Valentijnsdag! Deze dag staat in teken van de liefde voor je partner, vrienden en familie. En niet te vergeten, de liefde voor eten. Heerlijke taarten, chocolade, etentjes buiten de deur staan centraal op deze dag. Maar of het zo gezond is? Valentijnsdag hoeft niet ongezond te zijn. Wij laten je een aantal gezonde Valentijnsdag recepten zien!

Ontbijt op bed met gezonde pannenkoeken

Hoe romantisch is het om een ontbijtje op bed klaar te maken voor je partner (of gewoon lekker voor jezelf)?! Niets is daarbij leuker dan pannenkoeken in hartjesvorm. Dit gezonde Valentijnsdag recept is niet alleen makkelijk om te maken, maar ziet er ook nog eens superleuk uit. En hoe je deze pannenkoeken gezond kan maken? Meng wat teff meel door het beslag heen. We hebben het volledige recept natuurlijk voor je uitgeschreven!

Gezonde Valentijnsdag recepten

Traditionele aardbeien met chocolade

We kennen ze allemaal wel, de aardbeien met chocolade. Natuurlijk is er niets mis met aardbeien, want vers fruit zit vol met vitaminen, mineralen en ook vezels. Maar de chocolade is hier de boosdoener. Een gezonde variant maak je met pure chocolade i.p.v. met melkchocolade. Pure chocolade bevat namelijk minder calorieën en suikers dan melkchocolade en is daarom een stuk gezonder voor je!

Verwarm de pure chocolade door blokjes chocolade in een bakje boven een pan met kokend water te roeren. Zodra de chocolade volledig is gesmolten, kan je de aardbeien tot driekwart in de chocolade dopen. Leg ze vervolgens op een schaal en laat de chocolade uitharden in de koelkast. Na enkele uren zijn de aardbeien met chocolade klaar om opgegeten te worden. Lekkere en gezonde Valentijnsdag recepten zoals deze doen het altijd goed, toch?!

Gezonde Valentijnsdag recepten

Een overheerlijke (liefdes)taart!

Natuurlijk is er niets leuker dan een taart maken om je geliefde te verrassen. Het duurt misschien even, maar dan heb je ook wat! Wat dacht je van een overheerlijke kwarktaart met verschillende lagen? Kwarktaart is, in vergelijking tot andere taarten, een gezonde variant. En om smaak aan de kwark toe te voegen, kan je vers fruit door het beslag mixen! En betreft de bodem? Speculaas zorgt voor een lekkere, knapperige bodem. Mix het met wat teff meel zodat je ook bij deze taart wat resistent zetmeel binnenkrijgt!

En als kers op de taart kan je er heerlijk, vers fruit op leggen ter decoratie. Lekker én gezond, wat wil je nog meer op Valentijnsdag?

Gezonde Valentijnsdag recepten