Is soep goed voor je? Een soepje is altijd goed. Een groentesoepje, tomatensoep of juist een pompoensoepje of broccolisoepje. Erg lekker en ontzettend makkelijk klaar te maken. En is het ook gezond?! Wij leggen je uit waarom soep gezond voor je is!

Dit is waarom soep goed voor je is:

1. Voldoende vocht

Een kom soep (250ml) levert maar liefst een zesde deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vocht op. Zo kom je makkelijker aan de dagelijkse hoeveelheid vocht van minimaal 1,5 liter per dag!

2. Voldoende groente

Vind je het lastig om de dagelijkse hoeveelheid groente (minimaal 250 gram) te behalen? Met een zelfgemaakte kom soep van 250ml kan je al makkelijk 150 gram groente binnenkrijgen!

3. Voldoende vitamines, mineralen en vezels

Je krijgt voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen. Doordat je eindeloos kan variëren met ingrediënten, kan je een hoop van deze goede stoffen binnen krijgen. Probeer in plaats van vlees of vis eens peulvruchten toe te voegen. Het smaakt net zo lekker, maar is veel gezonder! Tomaten, wortels en groene groenten zijn daarnaast ook perfecte groenten om voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen.

4. Op een leuke manier groente eten met kinderen

Krijg je het maar niet voor elkaar om je kind(eren) voldoende groente te laten eten? Soep is het perfecte gerecht om je kind(eren) kennis te laten maken met verschillende groenten, smaken en texturen.

5. Perfect voor een klein budget

Met soep krijg je letterlijk veel voor weinig. Het lijstje met benodigdheden is niet lang en alle ingrediënten zijn ook nog eens erg goedkoop. Vooral als je kiest voor seizoensgebonden producten. En omdat je kan variëren met verschillende ingrediënten, kan je elke keer weer een nieuwe smaak proberen.

6. Een vullende maaltijd

Een kom soep vult enorm, vooral als deze gevuld is met verse groenten. Voor een klein bedrag heb je dus voldoende vocht, groente, vitamines, mineralen én vezels binnen en zit je ook nog vol voor de komende paar uur.

7. Goed voor de lijn

Mensen die regelmatig soep eten, hebben minder last van een hoog cholesterol en overgewicht. Soep bevat, over het algemeen, weinig calorieën en vult toch goed. Het verzadigde gevoel hebben we te danken aan het resistent zetmeel die we binnenkrijgen door de hoeveelheid groente. Resistent zetmeel zorgt voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder eet en uiteindelijk af kan vallen.

Benieuwd welke maaltijden nog meer goed voor je zijn? Wij hebben een aantal heerlijke recepten met resistent zetmeel voor je klaarstaan. En nieuwsgierig hoeveel resistent zetmeel je vandaag binnen hebt gekregen? Probeer onze resistent zetmeel indicator eens uit!