Misschien wist je het al, misschien nog niet. Dat geeft natuurlijk niet. Wij hebben ontzettend leuk nieuws wat we graag met jullie delen. Op de homepage van Bewust Leven is namelijk een resistent zetmeel indicator te vinden! We leggen je hier graag het hoe en wat uit.

Resistent zetmeel calculator

Resistent zetmeel in je dagelijkse voeding zorgt er niet alleen voor dat je bloedsuikerspiegel stabieler kan blijven, het helpt jou ook om overtollig gewicht kwijt te raken (zonder dieet en belachelijk veel sporten!). Wil je alle voordelen nog even goed doorlezen? Lees dan dit artikel.

Wij raden je, voor het optimale resultaat, aan om per maaltijd 10 tot 15 gram resistent zetmeel binnen te krijgen. Maar hoe weet je zeker dat je elke dag voldoende resistent zetmeel binnen hebt gekregen? Om jou een handje te helpen, hebben wij een resistent zetmeel calculator ontwikkelt. Hier vul je al je maaltijden van de dag in en vervolgens geven wij je een indicatie van de hoeveelheid resistent zetmeel. Kleurt de wijzer groen? Dan heb je genoeg resistent zetmeel binnengekregen! Kleurt de wijzer oranje? Met een gezonde snack (denk aan een onrijpe banaan) kom je er zo. En bij een rode wijzer weet je wat je te doen staat! Een kijkje nemen bij onze overheerlijke, gezonde recepten natuurlijk!

‘Help, mijn ontbijt staat er niet tussen!’

Omdat er nog volop onderzoek gedaan wordt naar de hoeveelheid resistent zetmeel in voeding is er een kans dat een van je maaltijden nog niet tussen de mogelijkheden staat. Wij doen ons best om de keuze zo uitgebreid mogelijk te maken. Even geduld nog! In de tussentijd raden we je aan om een vergelijkbare maaltijd te selecteren tijdens het invullen van de resistent zetmeel indicator.