Zoals je misschien al weet, komt er een hoger btw-tarief op groente en fruit. Momenteel betalen wij nog 6% belasting over onze groenten en fruit, maar binnenkort wordt dat 9%. Een gezonde leefstijl wordt dus iets duurder. Maar onmogelijk? Natuurlijk niet! Wij laten je zien hoe je, zonder al te veel geld, toch een gezond eetpatroon kan realiseren.

Hoger btw-tarief op groente en fruit houdt ons niet tegen

Het hogere btw-tarief mag geen reden zijn om een gezonde leefstijl op te geven. De ongezonde snacks zijn in vergelijking tot de verantwoorde snacks een stuk goedkoper, maar bevatten weinig tot geen voedingsstoffen die wij nodig hebben. Groente en fruit bevatten veel goede voedingsstoffen en zijn daarom onmisbaar in je dagelijkse voeding. Het houdt je darmen en daarmee je lichaam gezond.

Een goedkoop alternatief voor de lange termijn

We willen graag gezond eten, maar ook wat overhouden aan het eind van de maand. Kijk eens naar de basis van je voeding. Teffbrood zit vol resistent zetmeel, wat ervoor zorgt dat het verteringsproces langer duurt. Dit zorgt ervoor dat je meer voedingsstoffen uit je voeding haalt én langer vol zit. Je hebt dus minder trek in ongezonde snacks (waar je dus op kan besparen!). Het geld wat je daarmee bespaart, kan je weer uitgeven aan groente en fruit. Hiermee behoudt je een gezonde leefstijl én houdt je aan het eind van de maand zeker nog wat over.

Ben je het niet eens met de verhoging van het btw-tarief? Vergeet dan zeker niet om de online petitie te tekenen! Het kost je slechts een minuutje van je tijd.