Voorgerecht Kerst | Bieten Carpaccio

Een heerlijk en gezond voorgerecht voor kerst! De vegetarische versie van het klassieke kerst voorgerecht ; bieten carpaccio.

Voorgerecht Kerst | Bieten Carpaccio

Op zoek naar een bijzonder kerst voorgerecht? De vegetarische versie van de beroemde carpaccio is een klassiek kerst voorgerecht die gezond en lekker is. Het is ook nog eens een mooi voorgerecht om naar te kijken door het mengsel van kleuren. Het is zelfs een kerst voorgerecht om de dag van tevoren te maken. In alle kerst hectiek is dat wel zo handig!

Voorgerecht kerst | Ingrediƫnten

  • 8 middelgrote bieten, een mengsel van kleuren ziet er prachtig uit
  • 2 citroenen
  • een klein bosje verse dille, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en gespoeld
  • 1 theelepel zout

Voorgerecht kerst | Instructies

  1. Haal de blaadjes van de rode biet weg en laat ongeveer 2,5 cm stengel op elke biet over. Doe ze in een grote pan en dompel ze onder in het water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het zachtjes afgedekt 40 minuten zachtjes sudderen. Giet af en zet opzij.
  2. Rasp de schil van een van de citroenen fijn en pers het sap uit beide, haal het door een fijne zeef om te voorkomen dat er merg of pitten overblijven. Voeg toe aan een kom met de dille, ui, honing, olijfolie, kappertjes en 1 theelepel zout. Klop alle ingrediƫnten samen totdat ze volledig zijn samengevoegd.
  3. Zet de bieten onder de koude kraan en verwijder voorzichtig het schil (ze moeten gemakkelijk loslaten). Snijd de onder- en bovenkant van de bieten en gooi weg. Gebruik vervolgens een mandoline of een scherp mes en snijd de rode biet in zeer dunne schijfjes.
  4. Leg de rode bietschijfjes op een serveerschaal of afzonderlijke borden en besprenkel de dressing er overheen. Dek af met huishoudfolie en laat de dressing minstens 2 uur in de koelkast intrekken voordat u het serveert. Eet smakelijk!

Op zoek naar een compleet vegan kerstdiner? Bekijk eens ons artikel met een heel menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *