Het is alweer bijna Halloween! Op 31 oktober is het griezelen geblazen, want bij trick or treat is het slachtoffer worden van een plagerijtje of snoep geven. De kinderen hebben aan het eind van de avond meestal bakken met snoep verzameld. Hierdoor eten ze nóg meer suiker op een dag. Gelukkig zijn er ook gezonde Halloween hapjes recepten. Hieronder geven we je drie horror hapjes recepten, die ook nog eens gezond zijn!

Enge Halloween hapjes

Aah een spook! Maak deze simpele traktaties heel eenvoudig met bananen en mandarijnen. Door gezichtjes in het fruit te maken, geef je er een spookachtige twist aan zonder de enge suiker. Met een stift kun je gezichtjes op de mandarijnen tekenen, zodat het net kleine pompoenen worden. De bananen moeten eerst gepeld en in tweeën gesneden worden. Daarna kun je met stukjes chocola een geschrokken gezichtje in de banaan drukken. En voilà deze snelle Halloween hapjes zijn klaar!

enge halloween hapjes fruit

Donkere duistere appels

Deze appels zijn een gezonde twist op de veel te zoete karamel appels die je vaak met Halloween ziet. Door de appels te combineren met pure chocolade, creëer je een gezond antioxidanten duo die goed is voor je hart en je tanden. Het enige wat hier voor nodig is zijn appels, stevige stokjes, pure smeltchocolade en bakpapier. Steek de stokjes in de appels en smelt ondertussen de chocolade in een kommetje boven kokend water. Als de chocolade gesmolten is, dip en roteer de appels tot dat ze bedekt zijn met chocolade. Plaats ze vervolgens op het bakpapier en laat ze drogen en afkoelen in de koelkast.

Gezonde halloween hapjes appel

Pretzel spinnenweb

Hartige Halloween hapjes kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Met deze spinnenweb hapjes is de avond compleet! Om deze hapjes in elkaar te knutselen heb je vier ingrediënten nodig; zoute knabbelsticks, witte smeltchocolade, pure smeltchocolade, rozijnen. Begin met het klaarleggen van het bakpapier met daarop de sticks in de vorm van een ster. Smelt deze in het midden aan elkaar met wat witte gesmolten chocolade. Leg vervolgens ook wat lijnen tussen de sticks om een web te creëren. Plaats als laatste twee rozijnen in het midden met gesmolten pure chocolade als spin in het web. Koel de spinnenwebben in de koelkast totdat de chocolade weer hard is. Deze zoet-zoute combinatie kan niemand weerstaan!

Spinnenweb hapjes halloween

 

Wat gaan jullie doen met Halloween?

Op onze website vind je nog meer gezonde recepten. Bekijk bijvoorbeeld eens deze gezonde koude aardappel salade. Benieuwd naar andere recepten? We hebben een hele lijst voor je gemaakt met lekkere en gezonde recepten.

bron : EveryDayHealth