Salade met garnalen en citroen dressing - bewustleven.nl

Salade met garnalen – heerlijk voor tijdens de lunch of als lichte avondmaaltijd. Gebakken garnalen zijn heerlijk voor makkelijke, snelle maaltijden. Je kunt ze in de vriezer bewaren van de visboer, die zijn al gepeld en schoongemaakt. Maar het blijft natuurlijk het lekkerst als je ze vers op de markt of in Scheveningen haalt. Deze salade is erg smaakvol, waardoor we er gek op zijn. Een keer een salade maken met garnalen in plaats van kip? Wij geven je hieronder het recept.

Salade met garnalen ingrediënten – 2 personen

  • 100 gram sla
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • 3 takjes verse dille
  • 1 avocado
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • Halve komkommer
  • 200 gram grote garnalen + olie om in te bakken
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 paprika
  • 75 ml yoghurt
  • ½ citroen
  • Peper en zout

Bereiding garnalen salade

Snijd de knoflook, komkommer en paprika heel fijn. Verhit een beetje olie in de pan en voeg de garnalen toe. Als ze roze beginnen te kleuren, kun je na ongeveer 2 minuten voeg je de knoflook toevoegen. Bak ze al roerend nog 2 a 3 minuten.

Verdeel de sla over 2 borden of kommetjes. Halveer de avocado, draai de helften los en verwijder de pit en de schil. Snijd de inhoud in blokjes en verdeel over de sla (als je de salade niet direct serveert kun je avocado besprenkelen met citroensap zodat hij niet verkleurd).

Snijd de tomaatjes in partjes en voeg ook toe aan de salade, samen met de paprika, komkommer en dille. Schep de garnalen (warm of afgekoeld) er op. Snijdt de hardgekookte eitjes in partjes en voeg deze ook aan de salade toe. Pers het sap van de citroen uit. Klop het sap door de yoghurt en maak de dressing af met een snuf peper en zout. Besprenkel de salade met de citroen dressing.

Op zoek naar meer recepten? Bekijk eens al onze gezonde receptenrecepten met Teff of recepten met resistent zetmeel.