Bewust leven heeft raakvlakken op verschillende gebieden. Sommigen zweren er bij om even stil te staan bij het leven in de vorm van yoga of in combinatie met religie. Het motto bewust leven kan helpen bij het bewuster in het hier en nu leven. Onbewust leven zorgt er vaak voor dat men in een sleur terecht komt, zich niet meer prettig voelt en geen controle meer heeft. Bewuster leven gaat ook over gezonde voeding en het proces wat deze voeding in het lichaam teweeg brengt. Bewustleven.nl gaat over puur en gezond eten en leven.

Bewust leven en eten

Bewuster leven op het gebied van voeding heeft vooral veel te maken met de bewustwording over wat er in ons voedsel zit. Ongezonde voeding past bij een onbewust leven, doordat het vaak voorbewerkt voedsel bevat in een verpakking ,wat sneller is dan verse ingrediënten gebruiken. Dat is jammer, want vers eten verbetert de gezondheid. Ongezonde voeding heeft een slechte invloed op ons lichaam, zoals op ons afweersysteem.

Gezond voedsel laat ons beter nadenken over wat we eigenlijk eten. Een vaak gehoord excuus is ‘geen tijd’. Maar bedenk wel dat je lichaam een belangrijk onderdeel is van hoe je je van binnen voelt. Voedsel kan belangrijke consequenties hebben voor ons lichaam. Daarnaast kan het verwarrend om je te verdiepen in voeding, omdat er zoveel verschillende geluiden zijn vanuit verschillende industrieën. Bij bewust leven focussen we ons vooral op wetenschappelijk onderzoek en hopen we je meer duidelijkheid te geven.

Op onze website focussen we op verschillende onderwerpen rondom bewust leven. Zo wordt er dieper ingegaan op gezonde voeding. Daarnaast worden er ook gezonde recepten geplaatst en inzichten door middel van nieuwsartikelen. Klik op een van de onderstaande categorieën over bewust leven om meer te weten te komen!

Gezondheid Bewust LevenBewust Eten Bewust LevenNieuws Bewust Leven

Recepten Bewust LevenResistent Zetmeel Bewust Leven
Resistent Zetmeel Calculator