Benodigdheden Wortelgratin met baharat

De benodigdheden zijn geschikt voor een maaltijd voor een persoon.

  • Wortels – 75 tot 100 gram;
  • Knoflook – 1 teentje;
  • Kikkererwten – 80 gram;
  • Peterselie – 20 gram;
  • Puntpaprika – 1 stuk;
  • Olijfolie – 1 eetlepel;
  • Kipgehakt/Mager rundergehakt – 75 gram;
  • Baharat – 1 eetlepel;
  • Geraspte kaas – 20 gram.

Bereidingswijze Wortelgratin met baharat

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng vervolgens een laagje water aan de kook in een pan. Schil de wortels (of peen), snijd deze in stukken en kook deze samen met de knoflook voor ongeveer 15 minuten. Giet na een kwartier af en vang een kopje kookvocht op. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze onder koud water.

Snijd hierna de peterselie fijn. Ook de paprika kan gesneden worden. Doe dit in grove blokjes. Stamp de peen en knoflook samen mt de kikkererwten, peterselie, 2 eetlepels olijfolie en het kookvocht tot een puree. Breng het op smaak met wat peper en zout. Bak hierna het gehakt in de pan voor zo’n 3 minuten. Voeg hierna de paprika en baharat toe en bak dit nog voor 5 minuten.

Schep het gehakt in de ovenschaal. Verdeel vervolgens de wortelpuree over het gehakt. Maak het geheel af met wat geraspte kaas. Laat dit geheel ongeveer 25 minuten gratineren in de oven. Hierna is je maaltijd klaar!