Ingrediënten teff sushi recept

2 porties teff sushi:

  • 60 gram teff korrels
  • 360 ml water
  • 2 wortels
  • 1 avocado
  • 3 vellen sushi nori

Bereidingswijze teff sushi

  1. Meng het water en de teff in een pan en zet het op het vuur, voeg een beetje zout toe. Wanneer het mengsel gaat koken, zet het vuur dan lager en laat het 15-20 minuten sudderen.
  2. Snijd ondertussen de avocado in blokjes, was de wortels en snij het in reepjes.
  3. Zodra de teff gekookt is, giet het in een middelgrote kom en laat het 30 minuten afkoelen.
  4. Plaats een vel nori op de sushi-mat. Neem 3 eetlepels teff en verdeel het over de nori. Voeg wat avocado’s en wortels toe.
  5. Begin met het rollen van de sushi en zorg ervoor dat je de mat vastzet en deze een rol vormt.
  6. Herhaal met de resterende ingrediënten.
  7. Snij de sushirol in kleine stukjes, en eet het met sojasaus. Enjoy! 🙂

Combinaties met teff sushi

  • Shitaki en enokipaddestoel, sesam, komkommer, lente-ui
  • Tofu, zeewier, lente-ui, geroosterde sesam, kewpie
  • Wortel, paprika, gefrituurde sjalot zuur rode kool, sesamolie

Probeer snel meer van onze teff recepten!

Bron: Teff Tribe