Benodigdheden Mexicaanse ovenschotel

De benodigdheden zijn geschikt voor een maaltijd voor één persoon.

  • 200 gram zoete aardappelen;
  • 90 gram doperwten, linzen, mais mix;
  • 25 gram bruine bonen;
  • 75 gram bruschetta tomaatsalade;
  • 50 gram gebroken sperziebonen (diepvries);

Voor de topping:

  • 50 gram geraspte kaas;
  • 1 bosui;
  • 30 ml zure room;
  • 35 gram tortillachips naturel.

Bereidingswijze Mexicaanse ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de zoete aardappel en kook deze 4 minuten in water. Giet daarna af.
  3. Snij de zoete aardappel in blokjes van 1 cm.
  4. Meng de blokjes zoete aardappel, doperwten, linzen en mais mix, bruine bonen, tomaatsalade en sperziebonen en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Bak de ovenschotel ca. 10 min. in de oven.
  6. Snij ondertussen de bosui in dunne ringen. Neem de ovenschalen uit de oven. Bestrooi met de bosui en serveer met de zure room.