Benodigdheden Mexicaanse ovenschotel
De benodigdheden zijn geschikt voor een maaltijd voor één persoon.
- 200 gram zoete aardappelen;
- 90 gram doperwten, linzen, mais mix;
- 25 gram bruine bonen;
- 75 gram bruschetta tomaatsalade;
- 50 gram gebroken sperziebonen (diepvries);
Voor de topping:
- 50 gram geraspte kaas;
- 1 bosui;
- 30 ml zure room;
- 35 gram tortillachips naturel.
Bereidingswijze Mexicaanse ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de zoete aardappel en kook deze 4 minuten in water. Giet daarna af.
- Snij de zoete aardappel in blokjes van 1 cm.
- Meng de blokjes zoete aardappel, doperwten, linzen en mais mix, bruine bonen, tomaatsalade en sperziebonen en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de tortillachips erover en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel ca. 10 min. in de oven.
- Snij ondertussen de bosui in dunne ringen. Neem de ovenschalen uit de oven. Bestrooi met de bosui en serveer met de zure room.
Recente reacties