Benodigdheden injera met teff

De benodigdheden zijn geschikt voor 6 tot 8 stuks.

  • Teff meel – 180 gram;
  • Water – 500 ml.

Bereidingswijze injera met teff

Mix het teffmeel en water tot een mooi geheel. Laat dit deeg 24 uur op kamertemperatuur komen in een schaal/kom met een vochtige theedoek daar overheen. Hierdoor kan het gisten. Na 24 uur kan je aan de slag. Dit doe je zoals je een pannenkoek bakt.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter. De injera moet relatief lang bakken, dus houdt het vuur wat lager. Schrik niet als je allemaal gaatjes in de ‘pannenkoek’ ziet, dat is juist de bedoeling. Zodra de bovenkant droog is, plaats je er een deksel overheen. Na circa 1 minuut laten de randen los. Dat is het teken dat je gerecht klaar is!

Benieuwd naar meer informatie over dit Ethiopische recept? Lees dan dit artikel!